• Hogyan tovabb?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Ur! Koszonom a hasnyalmirigyrak temaban adott tanacsait. Elmentem hasi ultrahangra. Negativ lett. A patkobelben enyhe nedvet latott ami lehet szerinte gyulladastol vagy a koplalastol reggeltol delutan 5 ig. Elmentem ma vervetelre, minden eredmenyem jo lett. Beleertve a maj es hasnyalmirigy ertekeket is. (alkalikus foszfataz, bilirubin, amilaz, ggt, glukoz) Haziorvosom fizikalis vizsgalattal nem talalt semmit. Ami most aggaszt:a hatfajasom. Erosnek mondanam de gyogyszert nem vettem be. A lapockaimnal faj mind 2 oldalt. Nagyon eloregornyedve valamelyest csokken. Derekem is faj, illetve felhasi fajdalom is van. Kibirhato mertekuek. Koldoknel es attol felfele. Neha hatrafele is kisugarzik. Fekve talan jobban faj de ugy se mindig, ejszaka nem kelek fel ra. Bekepzelem talan, esetleg hiresen rossz testtartason? Hasmenes, szekrekedes nincs. Egyszerre keves szekletem van. Szine normalis. Kisse vekonyabb. Nem jol megragott gyumolcsdarabot mar lattam benne. Pentasa kupot hasznalok, reggeli elso keves szekletnel lebegett a vizben a szeklet. Kesobbiekben nem fordult elo,normlais volt. Tobbszor van inkabb keves szekletem. Nem budosebb mint maskor. Nem tudom ezek alapjan eldonteni hogy sima gyomorrontas, vagy a mar emlitett hasnyalmirigyrak. Haziorvosom szerint a negativ hasi uh val es a verkeppel kizarhatjuk. Kicsit erosodott a refluxom, gyomorszamnal ego erzest erzek, ujra kezdtem a pantoprazol szedeset. Ma a 4.szeklet elott fajt az alhasam, szekeles utan megszunt. Kerdeseim a kovetkezok lennenek:a leirt tunetek, eredmenyek tukreben kizarhatjuk a hasnyalmirigy rakot? Ha igen, aklor mi lehet a problema? Ha nem, es szukseges a hasi ct, akkor nativ vagy kontrasztanyagosra van szuksegunk? Nagyon bizom benne hogy nincs semmi baj, de jo lenne Doktor Ur megerositese is. Koszonom

        Dr. Plósz János válasza a hasi fájdalom témában

        Kizárni nem tudjuk, csak azt mondani, hogy nagyon valószínűtlen a hasnyálmirigy rák fennállása. Ha készül CT, akkor mindenképp kontrasztanyagos kellene (az tud informatív lenni). A rossz tartás okozhatja a háti- és hasfájdalmakat, de egy gyomor-bélhurut is tud ilyen jellegű hasi panaszt okozni.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2019. augusztus 16., 13:46; Megválaszolva: 2019. augusztus 16., 21:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: