• Fejméret fejnagyság

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Kedves Doktor Nő vagy Doktor Úr!! Nagyon zavar és megnehezíti a mindennapjaimat,a fejem túl nagy mérete.Azt szeretném kérdezni,hogy honnantól számít orvosi értelemben nagy fejnek az emberi fej?A makrocefália betegséget milyen vizsgálattal lehet diagnosztizálni ,s melyik orvostudományi ág foglalkozik vele?Válaszukat előre is köszönöm!! Üdvözlettel,tisztelettel:Pintér Nándor email:[email protected]

        Dr. Árki Ildikó válasza a koponya méret témában

        Tisztelt Kérdező! Ha jól látom, Ön már 50 éves. A macrocephalia diagnózisa gyermekgyógyászati, fejlődés-neurológiai diagnózis, hiszen már csecsemő-kisgyermekkorban kiderül a rendellenesség, amely számos syndróma és betegség része lehet. Ez azonban minden bizonnyal már gyermekkorában diagnózisra került volna. Amennyiben betegség nem áll a nagyobb méret hátterében, valószínűleg öröklött tulajdonság lehet. Meg kellene nézni a felmenőkről készült fényképeket.


        Dr. Árki Ildikó
        Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Árki Ildikó

        Kérdés: 2019. augusztus 16., 11:20; Megválaszolva: 2019. augusztus 20., 16:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: