• Fog-e rendesen mozogni az ujjam?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 23 nappal ezelőtt állatmentés közben macska harapott a bal kezem thenarjába mélyen. A thenar izomzata bevérzett. Kaptam tetanuszt, elláttak, de sajnos másnap műteni kellett, annyira begennyesedett. 4 nap után jöhettem haza a kórházból. A napokban kezdtem el gyógytornára járni, mert az I-es II-es ujj funkciója beszükült. Szinte alig bírom mozgatni a hüvelyk ujjamat és fájdalmas is nagyon, a tenyerem irányába húzódik, deformálódik befelé az ujjam a thenarral együtt. Olyan érzés van benne amikor rendesen szeretném a hüvelyk ujjam hátra húzni , mintha valami nem engedné, ég és majd el szakadna benne. De ezt már a harapás első percétől érzem. Illetve a mutató ujjam alatt a tenyér résznél a kis párnás részben égő érzés van és mozgatásnál mintha akadna. A gyógytornász szerint zsugorodva kezdett el gyógyulni, arra ajánlották a Contratubex nevű gélt, hogy kemény tornával együtt az helyre hozhatja. A kérdésem az lenne, hogy fogom-e tudni a hüvelyk ujjamat használni rendesen, vissza áll-e az eredeti állásába és ez csak a sérülés/műtét miatti átmeneti állapot? Adminisztrátorként dolgozom és félek nem fogom tudni azt a munkát végezni. Kontrollra pedig az előírt torna után kell mennem 3 hét múlva, azért írtam a megnyugtató válasz reményében. Csatolom a fotót, hogy hol ért a harapás. Előre is köszönöm válaszát. Tisztelettel

        Dr. Árki Ildikó válasza a kézsérülés témában

        Tisztelt Kérdező! Sajnos jelenleg nincs baleseti sebész kollégánk, ezért engedje meg, hogy én írjak Önnek. Azt nem tudom megmondani, hogy nem marad-e vissza funkció károsodás, de arra biztatom, ha panasza van, menjen vissza kontroll vizsgálatra. Az előírt időpont panaszmentesség esetére vonatkozik, panasz esetén ezt nem kell megvárnia. Nem tudom, hol műtötték, ha nem kézsebészeten, akkor kézsebészeti konzultáció kellene. (Azt írta, hogy tetanuszt kapott, gondolom ez alatt a védőoltást érti. A macska veszettség ellen oltva volt? Be lett jelentve a hatósági állatorvosnak? A macskát elzárták és megfigyelte az állatorvos?) Mielőbbi gyógyulást kívánok.


        Dr. Árki Ildikó
        Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Árki Ildikó

        Kérdés: 2019. augusztus 14., 13:10; Megválaszolva: 2019. augusztus 18., 18:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: