• Hasnyalmirigyrák?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Ur! Mai napon wc hasznalata utan nehezen tudtam lehuzni, a vizben ketszeri lehuzas utan lattam a szekletemet, de nem lebegett! Szine normal volt. Kisse fajdogal a hasam, emelyges. Porkoltet ettem delre, delutan rantott cukkinit. Azt olvastam hogy a zsiros etelek fogyasztasa jelentmezese utan jelentkezo hasfajas az hasnyalmirigyrakot jelezhet. Jobb oldalam is faj oldalt de persze nem erosen. Illetve bal borda ala is kishgarzik. 4 eve dignosztizaltak colitis ulcerosaval. Tavasszal tukroztek, minden rendben volt. 2 eve gyomortukrozes is volt, negativ. Egyeb tunetem nincs. Fogyas nincs. Legjobban a nehezen lehuzhato szeklet zavart meg es a zsiros etel utan emelyges. Ez jelentheti hasnyalmirigy rak jelenletet? Colagol cseppett vettem be, regebben volta epe oldali fajdalmam. Legutobb 2 hete kellett nehany cseppett bevennem nemileg sok edesseg utan. 30 eves vagyok, kisse hipohonder. Nem tudom megitelni hogy ez egy semmiseg vagy esetleg rak? Kerem Doktor Ur szives velemenyet, javaslatat,megnyugtatasat. Koszonom

        Dr. Plósz János válasza a hasi fájdalom témában

        A hasnyálmirigy-rák tünetei több hónapon át vannak jelen ( fokozatosan jelentkező étvágytalanság, fogyás, övszerű felhasi fájdalom), szóval pár napos panasz hátterében abszolút nem ez a diagnózis merül fel. Érdemes azért egy hasi ultrahangot végeztetni, vahy ha azon nem látják jól a hasnyálmirigyet, akkor egy hasi CT-t, ez alapján kizárható a hasnyálmirigy-folyamat. Valószínűleg a diétahiba okozta gyomor-bélhurut okozza a panaszait.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2019. augusztus 13., 21:24; Megválaszolva: 2019. augusztus 13., 21:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: