• Viszont kérdés

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor Úr! Az Ön által 07.30-án adott válaszra (https://m.webbeteg.hu/orvos-valaszol/emesztorendszer/160807) adódtak még kérdéseim: A chron betegek nem soványak? (Én túlsúlyos vagyok inkább) Daganatos áttét nem lehet a háttérben? Ha esetleg mégis chron, mi ebben a stádiumban a kezelés? Béltükrözés helyett kamerakapszulás vizsgálat is jó ibs vagy chron meghatározására? Gluténérzekenység vizsgálatot háziorvos tud kiírni? Illetve bélpolip is szóba jöhet? Ibs-re dicetel, cerucal vagy motilium javallott leginkabb? Hasi uh és labor megtörtént, hasi uh negatív, labornál GGT kicsit magas, illetve a vérzsír a megengedett maximum 3-szorosa, többi érték rendben. Tapintásos vizsgálaton has puha, betapintható, diffúz hasi fájdalmakat érzek az orvos szerint. Köszönettel, Attila

        Dr. Plósz János válasza a viszont válasz témában

        A Crohn-betegek általában soványak, de nem törvényszerű, a kezeléshez első körben megalapozott diagnózis szükséges. A korábbi rosszindulatú folyamat általában nyirokcsomó, esetleg tüdőáttétet ad, más panaszokat okozva (illetve akkor progresszív lenne a folyamat, nem jobb-rosszabb). A vastagbél-tükrözést jelenleg kapszuléás endoscopos vizsgálat nem váltja ki, de a vékonybelek megtekintésére ez utóbbi a jó. Gluténérzékenysére viszgálatot gasztroenterológiai szakrendelésen kérhet. IBS-ben a dicetel csoportba tartozó szerek használatosak.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2019. augusztus 09., 21:51; Megválaszolva: 2019. augusztus 13., 21:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: