• Bélféreg

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Egy hete, a küldött képen látható mozgó, fekete, cérnavékony, kb. 5 mm hosszú férgek ürülnek belőlem, székelés után. Zuhanylefolyóban napokig túlélnek, valószínűleg szaporodnak is, mert elég sokan vannak benne ahhoz képest, hogy belőlem kevés ürül. Száraz körülmények között (üres, tiszta dobozban) 1/2 óra alatt elpusztulnak. Interneten, és a webbeteg.hu-n sem tudtam beazonosítani a problémámat, hiába olvastam, néztem utána képeken. Higiéniára elég igényes vagyok, nyers húskészítményt 3 hónapja nem ettem, de mosatlan gyümölcsöt alkalmilag szoktam enni. Közérzetem, étvágyam teljesen normális, csak pszichikailag vagyok labilis. Milyen fertőzésem van, mennyire veszélyes? Mivel kezeljem? Létezik-e a fertőzésemre nem vényköteles szer? Üdvözlettel, Beteg

        Dr. Plósz János válasza a parazita témában

        A kép és a leírás alapján nekem ez cérnagilisztának tűnik (Enterobius vermicularis). Diagnosztizálása széklet parazita vizsgálattal illetve un. perianalis törléssel lehetséges. Terápiában a Vermox nevű szer alkalmazható igen sikeresen.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2019. augusztus 05., 14:26; Megválaszolva: 2019. augusztus 05., 19:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: