• Milyen vizsgálatra lenne szükség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Fiamnak16 éve rtg sugár alatt műtötték kétszer a bal vàllát fedett tűzéssel,illetve drót kivétellel.Sok ettől független rtg is készűlt előtte-utána ,lontroll,stb. Most pár hete a lábszárain (erős terepi viszonyok közt töltött napok után)pár sárgás folt jelent meg(mint a beütés lila foltja mikor besárgul),és most újra ugyancsak erős terepgyakorlat(geológus tanulò)után,ill.négy napja dèlután ès este hőemelkedése(37,4-38,1)van,fejfájással szédüléssel.Volt csipőizület gyulladása,most a nem műtött vállát fájdítja nagyon.Vérnyomása alacsony 104/65 és 101-es pulzus. Bevallom,a leukémia is megfordult a fejemben. Milyen vizsgálatra lenne szükség(ha van rá) esetleg,mit kellene nèzetni? Két hete terepen egy kullancs is volt benne,ha ez számít. Köszönöm válaszát!

        Dr. Árki Ildikó válasza a fejfájás, hőemelkedés témában

        Tisztelt Kérdező! Elsősorban személyes orvosi vizsgálat szükséges, amelynek alapján a vizsgáló orvos tudja eldönteni, hogy milyen további vizsgálatok szükségesek. A panaszok hátterében sokféle megbetegedés állhat, a láz, fejfájás, szédülés tünetegyüttes és a közelmúltban észlelt kullancs csípés felveti a kullancs encephalitis lehetőségét. Levél útján természetesen nem lehet diagnózist mondani, mindenképpen orvosi vizsgálat szükséges. Mielőbbi jobbulást kívánok!


        Dr. Árki Ildikó
        Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Árki Ildikó
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. július 26., 11:04; Megválaszolva: 2019. július 29., 00:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: