• Milyen szakterületet kell felkeresnem, hogy a konkrét diagnózis megtudjam.

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Dr. Nő! 2019.06.18.-án 2ir. RTG felvétel készült a jobb kezem II. ujjáról, mert a felső 2 ujjpercem nagyon beduzzad és fájdalmas volt. Sérülés, szúrás és más trauma nem érte. A RTG lelet a következőket mutatta ki :A körömperc básisa és a DIP ízület magasságában a volaris és laterális részen a lágyrészben 7x3 mm nagyságú, az ízület felét kissé elmosódott csontkontúrral ábrázolódó meszesedés látható a lágyrészben. Lássa Orthopédia npl kizárása miatt. Most is valamennyire duzzadt, a felső ujjpercnél a "kidudorodás" kissé megnagyobbodott. Orthopédia - kézsebészeten jártan vele, érdemleges választ nem kaptam. Ebben szeretném kérni a segítségét, Ön szerint mi a teendőm a továbbiakban. Megtisztelő válaszát előre is köszsönöm!

        Dr. Baki Márta válasza a kéz ízületeinek eltérése témában

        Tisztelt Asszonyom! Ezen a területen nagyon kicsi a valószínűsége, hogy rosszindulatú daganat alakuljon ki. Szükséges lenne tudni, hogy az elváltozás felett bőrpír megjelent-e, a környéki kis ízületek mozgása beszűkült-e vagy sem. Esetleg egyéb gyulladásra utaló tünetek vannak-e, valamilyen eltérés a vérképben kimutatható-e? Abban az esetben, ha a tünetek rosszabbodnak vagy nem múlnak el, javaslom, hogy reumatológus szakorvost keressen fel. Kontroll röntgen felvétel mellett ízületi ultrahangos vizsgálat, ezek eredményétől függően nuklearis magrezonancia (MR) elvégzése is lehetséges. Kísérő betegségként a psoriasist tüntette fel. Ennek a betegségnek is van olyan formája, amely az ízületekben okoz eltérést. Ezért szintén reuamtológiai és/vagy bőrgyógyászati ellátást igényel. Tisztelettel: dr.Baki Márta


        Kérdés: 2019. július 24., 22:59; Megválaszolva: 2019. július 26., 15:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: