• Túl sovány.

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor nő! Azzal a problémával fordulók öntözés, hogy van egy 16 éves kamasz fiam , és nagyon sovány. A 175 cm magasságához csupán 45 kg. Folyamatosan fáradt, elég passzív gyerek. Kértem a gyerekorvostól labor beutalót, az eredmények alapján nincs ok aggodalomra Én mégsem vagyok nyugodt. Most vettem egy doboz Supradin-t, hogy hátha egy kicsit segítene a hízásban. Az étkezése változatos, hol jobb, hol rosszabb. Az a legnagyobb probléma, hogy délután három óráig csak száraz élelmet(szendvics, hot-dog, hamburger, péksütemény) eszik. Délutánra próbálok olyan ételeket főzni, amiket szeret. Eszik is jó étvággyal, csak aztán a gyomrát fájlalja. Ezzel is felkerestük a gyerekorvost, Pantoprazol-t írt fel a gyereknek. Bevált, ha fáj a gyomra ezt veszi be. Most a gyerekorvosunk azt mondta, ha nem ismerne bennünket, azt mondaná, hogy nem adok a gyereknek enni, ugyanis a grafika azt mutatta ki, hogy a gyerekem alultáplált. Most írnom kell, hogy naponta mikor és mit evett. Miért nem hízik az én gyermekem? Köszönöm szépen a válaszát. További szép napot kívánok!

        Dr. Árki Ildikó válasza a soványság témában

        Tisztelt Kérdező! Kivizsgálása elkezdéseként gastroenterológiai / gyermek gastroenterológiai szakrendelés felkeresése valamint pajzsmirigy vizsgálat (TSH) javasolható. Üdvözlettel.


        Dr. Árki Ildikó
        Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Árki Ildikó
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. július 23., 13:50; Megválaszolva: 2019. július 26., 22:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: