• Mi leheta bajom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot! A panaszom az lenne hogy több mint 1 éve alhasi panaszom van ami vagy görcsös vagy tompa nyomast érzek lent középen.. Voltam nőgyógyásznál de nem talált semmit. Üllő munkát végzek 57kg rol 64 lettem sokkat bélgázolok.. ilettve széklelésnél ha a székletem nagyobb akkor erős nyilaló felszuró fajdalmaim vannak végbélnél alhasig hirtelen felszúr mikor küzdök székletel utána kicsit jobb ha eszem nem sokár rá ismét .. gyakran érzem ugy hogy állandoan széklelnék elmentem egy végbél vizsgálatra ott se talált semmit és hogy székleljek többet azt mondta. Aggódom hogy komoly a probléma vagy daganat vagy ilyesmi varom válaszát..

        Dr. Plósz János válasza a székrekedés témában

        A testsúly növekedése mindenképp sevnyesztő betegség ellen szól. A panaszt okozhatja a meglassult bélmotilitás a széklet pangása a belekben. Mindenképp érdemes lenne rendszeresen, intenzíven mozogni, sok folyadékot és rostot fogyasztani (ez utóbbi mennyiségét fokozatosan emelni). Ha a panasz ezen változtatások ellenére sem szűnik, akkor érdemes tovább vizsgálódni (hasi UH, CT, esetleg teljes vastagbél vizsgálat).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2019. július 22., 06:29; Megválaszolva: 2019. július 22., 07:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: