• A Creutzfeld-Jakob kórra van szűrés ?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Üdvözlöm ! Anyukám és mamám is ezzel a betegséggel lett diagnosztizálva meg annak idején sajnos elhunytak . A kérdésem az lenne, hogy esetleg erre valamiféle szűrés van ? Mivel olvastam, hogy a betegség öröklődhet ezért érdekelne .

        Dr. Árki Ildikó válasza a creutzfeld-jacob kór témában

        Tisztelt Kérdező! Szűrésről nem tudok. Utánanézve a nem túl gyakori problémának a következőket találtam. https://www.origo.hu/tudomany/19991104kergemarhakor.html https://www.tankonyvtar.hu/hu/tartalom/tamop425/2011_0001_524_Mikrobiologia/ch03.html Az első cikkben említett, liquorból történő speciális fehérje koncentráció mérést nem tudom, hogy Magyarországon végzik-e. Egyetemi Neurológiai Klinikán (pl. SE Neurológiai Klinika vagy budapesti Szent László kh. neuroinfectológiai osztály) lehetne érdeklődni.


        Dr. Árki Ildikó
        Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Árki Ildikó

        Kérdés: 2019. július 11., 23:03; Megválaszolva: 2019. augusztus 20., 17:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: