• Alsóvégtagi fájdalom csillapítás

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Nagyon erős,térdtől lefelé húzódó fájdalmaim vannak, amelyek csak járáskor jelentkeznek. A kivizsgálások szerint ennek a fájdalomnak 3 oka van:gerinc sérvek és szűkületek, alsóvégtagi érszűkület és porckopás a térdben. Szeretnék tanácsot kérni,hogy ezekkel a problémákkal milyen szakorvoshoz fordulhatok, aki átfogó kezelést tudna javasolni a fájdalom csillapítás érdekében, mivel eddigi próbálkozásaim eredménytelenek voltak.

        Dr. Árki Ildikó válasza a alsóvégtag fájdalom témában

        Tisztelt Kérdező! Azt írja, hogy a kivizsgálása során háromféle betegséget is megállapítottak, érszűkületet, gerinc betegséget, és térdízületi problémát. A térdízületi betegség általában a térdben okoz panaszt. Ha egy bizonyos távolság megtétele után érez a beteg a lábszárakban fájdalmat, mely pihenésre, megállásra szűnik, az főleg érszűkületes panasznak felel meg. És végül a gerincsérv, gerinccsatorna szűkület is okozhat lábszárba sugárzó fájdalmat. Érsebészeti (angiológiai) vizsgálat mindenképpen szükséges lenne a további terápia megállapításához, valamint ideggyógyászati (neurológiai) vizsgálat is javasolt, valamint reumatológiai. Kérem, keresse fel háziorvosát, aki a vizsgálat után tud dönteni a további szakorvosi vizsgálatról.


        Dr. Árki Ildikó
        Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Árki Ildikó

        Kérdés: 2019. június 30., 11:55; Megválaszolva: 2019. július 03., 16:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: