• Vizelet PH-ja

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! A vizeletben lévő baktériumok számára (pl Coli) melyik közeg a kedvezőtlenebb, a savas vagy a lúgos? Melyik PH intervallumot nem szeretik? Ha igen, minden,a vizeletben előfordulható baktérium azonos módon viselkedik ezekben a közegekben? Lehet a baktériumok elpusztítását étkezéssel befolyásolni? Köszönöm válaszát.

        Dr. Árki Ildikó válasza a E. Coli, vizelet pH témában

        Tisztelt Kérdező! Kérdése nyomán áttekintettem néhány nemzetközi szakmai irodalmat. A kérdés rendkívül bonyolult. Talán legegyszerűbben úgy lehetne megfogalmazni, hogy általában az Escherichia Coli szaporodása pH 4,5 alatt gátolt, viszont bizonyos coli törzsek ennél savasabb közegben is túlélnek. Véleményem szerint a baktériumok "elpusztítását", azaz a gyógyítást szakorvosra kell bízni, csupán étkezéssel ez nem oldható meg. Panaszaival, laborleletével, vizelet leletével keresse fel orvosát, urológus szakorvost. A vizelet pH egyébként függ az étkezéstől, növényi táplálék fogyasztásakor inkább lúgos, állati fehérjékben gazdag étkezéskor pedig savas irányba tolódik. Tisztelettel


        Dr. Árki Ildikó
        Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Árki Ildikó

        Kérdés: 2019. június 25., 14:12; Megválaszolva: 2019. július 08., 22:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: