• Mit szedjek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Refluxom es helicobacter fertozesem van. A helico evek alatt kiirthatatlannak bizonyult, es a reflux kezelese sem megy. T.i. minden szer, amit erre javasolnak, a ferfiaknal mellduzzanatot eredmenyezhet, s bar en no vagyok, nalam bejott ez a mellekhatas. Ex- mellrakoskent nem merem ujra kockaztatni, h probalkozzak vele, igy viszont kezeletlen marad a refluxom is, akarcsak a helico. Kerem, segitsen, mit tegyek. Ha gyogyszert javasolna, kerem ellenorizze ezt a mellekhatasat elobb, mert akarhany orvoshoz megyek, hiaba mondom el ezt a problemat, kivetel nelkul olyan gyogyszert irnak fel, aminek keirasaban utobb latom a mellduzzanatot. (Ha a helico al kapcsolatban is tud tanacsot adni, kulon megkoszonom, de sz elsodleges kerdes most a reflux.) Koszonom!

        Dr. Plósz János válasza a reflux témában

        A rabeprazol hatóanyag esetén a gynaecomastia annyira ritka, hogy tulajdonképpen nem ismert még a gyakoriság sem, szóval ezzel a hatóanyaggal bátran érdemes lenne próbálkozni. Ugyanígy a H. pylori eradikációhoz is használható lenne ez a hatóanyag, kombinálva két antibiotikummal illetve bizmuttal (Ulcamed 2x2). A kúra hossza legalább 10 nap kellene, hogy legyen.


        Kérdés: 2019. június 21., 12:20; Megválaszolva: 2019. június 21., 18:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.