• Mi lehet a bajom? Mit csináljak?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor! Tudom hogy így nagyon nehéz irányt adni, de kérem segítsen hogy merre érdemes mennem. Magamról egy pár mondatban: Sportolok(súlyzós edzés) ez a hobbym a munkám, mellette figyelek az étkezésemre , diétázom. Káros szenvedélyem nincs. Viszonylag sokat agyalok ,tervezek ,pörgős típus vagyok és nagyon maximalista. Jelenleg épp egy fitness versenyre készültem. Két munkahelyem van. 2 hete lassan hogy elkapott a munkahelyemen egy krónikus fáradtság ,álmosság. Azóta folyamatos szorongásra jellemző tünetekkel szembesülök. Nagyon nyomasztó rossz közérzet,szédülés ,kábultság, nehézlégzés és izom fájdalom. Az utóbbi években szinte az összes leletemen pánikbetegség áll. Legutóbb januárban voltam kivizsgáláson. Teljes vérkép. Negatív . Elmúltak a tüneteim . Két hónapra rá újra előjöttek , és most megint. Ebben a helyzetben sosem tudom megítélni hogy én most tényleg lelki problémával küzdök e vagy valamilyen rejtett szervi ok állhat e a háttérben. Pszichológushoz már kaptam időpontot, viszont nem tudok megnyugodni továbbra sem. Egy magánlaboros kivizsgáláson is gondolkodom. Ön szerint merre lenne érdemes elindulnom? Itt most arra gondolok hogy ha a háziorvosom épp nem a megfelelő laborértékek közt keresgél vagy nincs hozzá jogosultsága kérni. Gondolok itt most endokrinológiai kivizsgálásra pl. Stb. Lehet hogy pszichés és túlvállaltam magam, sokmindenen mentem keresztül , de most valahogy nem múlnak a tüneteim és nagyon megvisel hogy megállt az életem... A pánikbetegeknek általában azt mondják sportoljanak és táplálkozzanak egészségesen . Nekem ezek megvannak , ez teszi ki a napom 24 óráját. (Igaz hogy mellette nem kapcsolok ki,sőt párom sincs) de teljesen magával ragadottez a világ. Nagyon szeretnék már meggyógyulni, és tervezni tovább.... sajnos ez korlátoz teljesen, illetve már maga a gondolat hogy bármikor újra dzembenézhetek ilyen problémákkal,ugyanis nem beképzelem hanem valós ez az erőtlenség , fáradtság. Van valami ötlete ? Köszönöm a segítségét.

        Dr. Árki Ildikó válasza a fáradtság témában

        Tisztelt Kérdező! Fáradtság hátterében igen sok eltérés állhat, mind szomatikus, mind pszichés. Elsőként alapvizsgálatokat kellene végezni, labor (vérkép, máj- vese funkció, se vas TVK, We. CRP ionok, lipidstatus, TSH, CK stb) mellkas rtg, EKG, fizikális vizsgálat, majd szakorvosi vizsgálatok is szóba jönnek mindezek és a panaszok alapján. Kérem, keresse fel háziorvosát a kivizsgálás céljából. Mielőbbi jobbulást kívánok!


        Dr. Árki Ildikó
        Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Árki Ildikó

        Kérdés: 2019. június 05., 19:57; Megválaszolva: 2019. június 10., 22:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: