• Szedules

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Penteken este egeszen az ejszakaba nyulva italoztunk egy baratommal. En whiskyt ittam de abbol rovid idon belul kb 5-6 decit. Rosszul is lettem. Hirtelen elkezdtem hanyni es nem szamoltam de kb 6-7x biztos hanytam. Elaludtam nagy nehezen. Nagyon rosszul masnaposan keltem es egyszer ketszer meg kellett hanynom. Ez ugye mar a masnap szombati nap. Egesznap enni se tudtam majd este egy jol megpakolt kolbaszos hagymas sajtos pizzat megettem igaz 3 reszletbe. Eljott a vasarnap amikor egesznap ilyen tompa szédülést ereztem a fejembe minimalis hanyingerrel kiserve. Hetfőn ugyan ez egesznap plusz kicsi gyengeseg. Es mar kedd van es meg mindig tart. Mi lehet ez?

        Dr. Szanyi Andrea válasza a szédülés témában

        Kedves Kérdező! A leírtak alapján panaszát valószínűleg a másnaposság és enyhe gyomorrontás ( gastritis) együttesen okozza. Fogyasszon bőségesen folyadékot és könnyű ételeket fogyasszon. A hányás nem csak folyadékveszteséget okoz, hanem az ásványi anyagok hiányát is, így megfelelő sópótlás is javasolt. Javaslom még a szédülés miatt a vérnyomás ellenőrzését is.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2019. június 04., 15:18; Megválaszolva: 2019. június 11., 20:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: