• hemangióma a májban

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Kedves Doktor Úr! Hasi UH során a májamban találtak egy 15 és egy 7 mm-es echodús képletet, amire azt írták hemangióma. Fél évvel ezekőtt még nem voltak ott, ez biztos mert sosem látták eddig uh-n és régebben egyszer más okból hasi ct-t is csináltak, azon sem volt. A kérdésem az lenne, hogy: Kell-e aggódnom amiatt, hogy ennek köze lehet-e az autoimmun betegségeimhez (hashimoto, sjögren), vagy teljesen független ezektől? Folytathatom-e a sportotlást (erobik)? Szükséges-e egyéb képalkotó vizsgálat végzése vagy elég időnként az ultrahangos követés? Köszönöm a válaszát, már többször segített nekem az értékes tanácsaival. Üdvözlettel, Krisztina.

        Dr. Plósz János válasza a haemangioma témában

        Nem kell aggódnia, ártatlan eltérések (hormontartalmú gyógyszerek fokozhatják a kialakulás-növekedés kockázatát). Az évente való hasi ultrahangos követés elegendő.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2019. május 29., 11:04; Megválaszolva: 2019. május 29., 20:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: