• Árt az anyai méhben a magzatnak a pszichiáter írt gyógszerek?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Jó napot kívánok. Kevert szorongásos depressziós zavart állapítottak meg Nálam 2018.március 04.-én. Akkor kaptam a kezelő orvosomtól 1x10mg Cipralexet plusz 3x0.5mg Frontint kezelés gyanánt. Egy év eltelte után elkezdtem a csökkentést kezelőorvosom figyelme mellett,és eljutottam odáig hogy napi 1x10mg Cipralex és 1x0.5mg vagy 1x0.25mg Frontin lett. Ennél lentebb nem bírtam adni a gyógyszerből.Vannak olyan napok amikor fél (5mg) cipralex megy 1x0.5mg frontinnal de ennél jobban nem megy.Nagyon bevált a cipralex és a frontin mert amikor beveszem és nincs front remekül vagyok. A mostani párommal egy közös gyermeket szeretnénk. Nem merünk belevágni a gyógyszerek miatt mert senkitől nem kapunk egyenes őszinte választ arra a kérdéseinkre.: -Lehet ebben az esetben szedni terhesség alatt a cipralexet a frontinnal? -Mekkora adagban? -A magzattal mi fog történni a pocakomba a gyógyszerek miatt? -Születés után lesz e valami betegsége a kicsinek a gyógyszerek miatt? NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM ELŐRE A VÁLASZAIT! (a saját doktornőm betegség miatt hosszú szabin van,a helyettese sajnos nem nyerte el "tetszésem", ezért fordulnék itt Magához segítségért,tanácsért.

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a terhesség alatti gyógyszerszedés témában

        Tisztelt Kérdező, Az általánosan érvényes szakmai protokoll hangsúlyozza, hogy mindeg egyénileg kell mérlegelni a döntést a terhesség és a szoptatás alatti, - pszichés működésre ható, - gyógyszerek szedését illetően. Ha a kockázat, a szorongás mértéke, a hangulat mélysége szükségessé teszi, akkor szerotonin visszavételt gátló antidepresszáns indokolt beállítani. Ezek mellékhatását találták a legminimálisabbnak a terhességi-szoptatási időszakban. A Frontin rendszeres szedése nem javasolt. Fejlődési rendellenességgel nem, de esetlegesen lassabb fejlődéssel, születéskor rosszabb Apgar értékekkel kell számolni. A szerotonin visszavételt gátló antidepresszánsok között a Cipralex a kedvezőbb profilú szerek közé tartozik, így szükség esetén beállítható, - állandó pszichiáteri ellenőrzés mellett. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Kérdés: 2019. május 21., 18:38; Megválaszolva: 2019. június 04., 12:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Modern daganatterápia
        Személyre szabott kezelési terv, mesterséges intelligencia segítségével.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Új - Távkonzultáció