• Áll alatti csomó?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Ugyan nem voltam biztos melyik kategóriába írjam, de ha esetleg orvosra van szükségem talán Ön meg fogja tudni mondani nekem pontosan hová menjek. Az állam alatt felfedeztem egy apró csomót. Ha lazán, alaphelyzetben tartom a fejem nem látszik, inkább akkor látszik, ha a fejem felemelem és a nyelvem megfeszítem. Mellékelve linkelek egy képet. Nem fáj, csak mikor próbáltam kitapintani utána volt egy kicsit érzékeny, de mostmár nem piszkálom. Szerintem nincs 1 cm, inkább kisebb. A képen nagyobbnak tűnik, annál kisebb, csak kidudorodik. Nem mozdítható, ragaszkodik valamihez illetve kemény. Nem tudom pontosan mikor láttam először, nem tudom hogy 2 hete-e vagy 1 hónapja, de az biztos, hogy mostanában, szerintem a mérete nem változott azóta. Februárban voltam influenzás, illetve most volt egy rövidebb meghűlésem éppen kifelé tartok belőle. Fogászati problémám nincs tudtommal, utoljára 2017 őszén volt röntgenem. Orrmandulám nincs már meg, a garatmandulám igen. Lázam, fáradékonyságom nincs, nem fogyok. Szájüregemben nem látok semmit, ami furcsa lenne. Az egyik kérdésem az lenne, ha nagyobbodni kezd, mennyire gyorsan? A másik, hogy meg kell-e ijednem, mire gondoljak? Illetve melyik orvoshoz kell forduljak, aki szakszerűen ki tudja tapintani? Mellékelt kép: https://prnt.sc/nhki78 Köszönöm előre is!

        Dr. Árki Ildikó válasza a csomó témában

        Tisztelt Kérdező! A képről nem ítélhető meg az elváltozás. Keresse fel háziorvosát a személyes vizsgálat érdekében. Ultrahang vizsgálat segít a diagnózis felállításában. Üdvözlettel


        Dr. Árki Ildikó
        Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Árki Ildikó

        Kérdés: 2019. április 27., 14:39; Megválaszolva: 2019. április 28., 23:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: