• Vitaminok, ásványi anyagok, táplálékkiegzítők

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Cím! Kb. egy hete már írtam önöknek, fizettem is (a 06202482939-es telefonról), de azóta sem érkezett válasz. Most megpróbálom újra. Fizikai, komolyabb betegsém nincs, leszámítva a jobb csuklóm mozgáskorlátozottságát, ami egy 17 évvel ezelőtti baleset eredménye. Jelenleg Bisoptrololt szedek magas vérnyomásra, illetve neurológusi szakvélemy akapján Teperinepet. Illetve alkalmaként a kezem fájdalma miatt Aprananaxot. A gondom az, hogy nem igazán vagyok jól - sem fizikailag, sem lelkileg - de gyakorlatilag eddig egyetlen orvos sem igazán foglalkozott ezzel. Jártam pszichogusnál, pszichiáternél, neurológusnál, körzetinél, röngtnenen, kardiológusnál és még nem is tudom hogy hol és kinél, és mindenki nagyon kedvesen ajánlott valamilyen táplálékkiegészítőt, mert az majd segít. Jelenleg amit szedek (hellye-közzel, mert nekem ez túlzásnak tűnik: L-Tyrosin Mulitivitamin B vitamin komplex Omacor calcium+ magnézium Stress-b komplex Lecithin szerintem ez már enyhe túlzás. Tanácsot szeretnék kérni Örnöktől, hogy az előzőekben leírtak alapján, 44 évesen, (160 cm és 65 kg vagyok) mik azok a vitaminok, ásványi anyagok, táplálékkiegészítők, amiket valóban érdemes szednem. Vagy kell - e egyáltalán (bár a rapszodikus étkezésem miatt gondolom nem ártna, legalább néhány vitamin és ásványi anyag, ami pótolja az étkezések miatti állandó ingadozást, főként mert ilyenkor képes vagyok 2-3 nap alatt 4-5 kg-ot hízni, és nagyon nem érzemn jól magam a bőrömben, ezért gondoltam pl. valami étevágycsökkentőre, aminek tényleg van értlme) Válaszukat előre is köszönöm. Török Karolina

        Dr. Árki Ildikó válasza a vitamin készítmények témában

        Tisztelt Karolina! Nem tudom, hogy a korábbi levelét kihez intézte, lehet, hogy időközben a választ is már megkapta. Ha nem, szíves türelmét és elnézését kérjük. Mostani levelével kapcsolatban azt tudom írni, hogy B vitamin komplex és Stress-B komplex együttes szedése minden bizonnyal felesleges, hiszen valószínűleg ugyanazokat a B vitaminokat tartalmazza. A multivitamin készítmények is tartalmaznak B vitaminokat. Javaslom, hogy háziorvosával nézzék át és beszéljék meg, hogy melyek azok a készítmények amelyek szükségesek az Ön számára. Étvágycsökkentőt semmiképp nem javasolnék, helyette étkezési napló vezetését, kalória számolást és mozgást tartok célravezetőnek a testsúly csökkentéshez. Minden jót kívánok, üdvözlettel.


        Dr. Árki Ildikó
        Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Árki Ildikó

        Kérdés: 2019. április 22., 21:30; Megválaszolva: 2019. április 28., 23:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: