• Rekeszsérv ?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr! Nemrég egy influenza miatt tüdőszűrésen voltam és ugyan a megfázással és egyéb, a tüdővel kapcsolatos probléma nem merült fel, viszont észrevettem egy érdekes domborulatot a rekesz vonalában bal oldalon (mellékelt röntgen felvételen piros körrel jelölve). Ezzel kapcsolatban kérdezném Doktor Úrat, vajon normális ez, nem lehet egy esetleges rekeszsérv? Régóta éreztem enyhe nyomást a hátamban bal oldalon hátul (nyugalomban), ez mostanában egyre erőteljesebb, mozgásra nagyon fáj a hátam. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a mellkas rtg témában

        Bár nem vagyok radiológus, de a mellékelt képen inkább a lép okozta rekeszizom-felpuposodás látható szerintem. Rekeszsérv esetén a gyomor felső része kerül a rekeszizom fölé a mellkasba, és ott ábrázolódik, mint légtartalmú terület.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. április 12., 14:42; Megválaszolva: 2019. április 12., 15:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: