• Májmegnagyobbodás

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Jelenleg kivizsgálás alatt vagyok májmegnagyobbodásom miatt, ami 5 hónapja áll fent és panaszokat okoz számomra, ami elsősorban jobb bordaív alatti fájdalomban nyilvánul meg és laza székletben.De sokszor a jobb alhasam területét is úgy érzem mintha puffadt lenne. A legutóbbi labor eredményemben található eltérések, ami 1 hónappal ezelőtt készült: GPT 61 U/l ref: 7 - 41 GGT 51 U/l ref: 10 - 45 Vizelet fajsúly 1,007 kg/l ref: 1,010 - 1,030 CRP meghatározása 6,2 mg/l ref: - 5,0 Továbbá a hepatitis vírus vizsgálat negatív lett.Részt vettem már HIDA vizsgálaton is, aminek az eredménye szintén negatív. A következő kontroll időpont a kezelő orvossommal több mint 1 hónap múlva lesz. Az elmúlt napokban a fájdalom intenzitásának erősödését éreztem. A kérdésem az lenne, hogy májmegnagyobbodás esetén fájdalomcsillapítót szabad-e bevenni? Ha lehet, akkor, milyen hatóanyaggal rendelkező készítményt vehetnék be? Köszönöm válaszát!

        Dr. Plósz János válasza a hepatomegalia témában

        Májbetegség esetén érdemes minden gyógyszert, vegyszert, toxint kerülni. Ha szükséges a fájdalomcsillapítás, a non-steroid fájdalomcsillapítók (Algoflex, Advil, stb.) valamint az Algopyrin használható. A paracetamol-szűrmezékokat mindenképp érdemes kerülni.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. április 08., 20:05; Megválaszolva: 2019. április 08., 20:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Előéletem: Gyerekkorom óta túlsúlyos vagyok. Jelenleg 187cm és 137kg. 26 éves, férfi. 2 éve ülőmunkát végzek és ennek köszönhetően, gyakori nálam az aranyér. A sport 3 évet volt jelen az életemben, kb 8 éve, azóta...
        Kedves Doktornő! 25 éves sportos férfi vagyok, szorongásos problémám többféle tünetet öltött az elmúlt hetekben, hónapokban (fullasztó légszomj érzés, szívdobogás, enyhe bizonytalanság érzés, fáradékonyság). Sajnos csak e hónap...
        Tisztelt Doktor úr!19 éves nő vagyok. Panaszaim körülbelül egy hónapja kezdődtek, amikor a menzeszem kimaradt. (most rendesen megjött). Azt vettem észre, hogy nem kívánok annyit enni, amennyit eddig, és ha ettem valamit, úgy éreztem, hogy...
        Tisztelt Doktor Úr, 1 hónapig folyamatosan hányingerem volt,alig tudtam par falatot enni mielőtt eljutottam a gyomortukrozesre,ahol ez lett az eredmény.Szovettani meg a mai napig nem érkezett meg,így tartom a komoly diétát amit gyomorhurutosoknak...
        Tisztelt Doktor Úr! Azt szeretném megtudni,hogy hány éves korig kell rákszűrésre menni a nőknek, illetve ha egyáltalán nem él szexuális életet, szükséges-e? Köszönöm.
        Tisztelt Doktornő! Az alábbi terheléses vércukorvizsgálattal kapcsolatosan kérném véleményét. 0 perces vércukor = 4.9 ; 60 perces vércukor = 4.0 ; 120 perces vércukor = 3.7; 0 perces inzulin = 11.4 ; 60 perces inzulin = 17.4; 120 perces inzulin...
        Tisztelt doktor, Érdeklődni szeretnék hogy sokat pakoltam otthon, utána úgy éreztem hogy kiszáradtam és sokat izzadtam, és 15 perc alatt megittam egy liter vizet. Most nagyon megijedtem hogy vízmérgezést kapok. Kérdezném hogy a tünetek a sok...
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! A következő a panaszom: már évek óta kétheti/havi rendszerességgel megbízhatóan törnek rám rosszullétek: émelygés, hányinger, hidegrázás, fejfájás, gyengeség. Ezek a rosszullétek ugyanakkor 1-2 napon belül...
        Tisztelt Doktornő! Feleségemmel 2 éve szeretnénk babát, minden vizsgálatot elvégeztettünk értékeink rendben vannak. Cukorterhelésen is voltunk, ennek eredményeit szeretném ellenőriztetni feleségem esetében(33 éves/52kg/164cm): Éhgyomri...
        Kedves doktornő! Pünkösd másnapján eláztatta a 220 m2-es üzletemet a szennyvíz. Ennek takarítása és kármentés folytán kb 8-10 órát tartózkodtam (nyitott ablakok mellett) a helyiségben, ahol is a penetráns szagon kívül vegyszerszagok is...