• Májmegnagyobbodás

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor Úr! Jelenleg kivizsgálás alatt vagyok májmegnagyobbodásom miatt, ami 5 hónapja áll fent és panaszokat okoz számomra, ami elsősorban jobb bordaív alatti fájdalomban nyilvánul meg és laza székletben.De sokszor a jobb alhasam területét is úgy érzem mintha puffadt lenne. A legutóbbi labor eredményemben található eltérések, ami 1 hónappal ezelőtt készült: GPT 61 U/l ref: 7 - 41 GGT 51 U/l ref: 10 - 45 Vizelet fajsúly 1,007 kg/l ref: 1,010 - 1,030 CRP meghatározása 6,2 mg/l ref: - 5,0 Továbbá a hepatitis vírus vizsgálat negatív lett.Részt vettem már HIDA vizsgálaton is, aminek az eredménye szintén negatív. A következő kontroll időpont a kezelő orvossommal több mint 1 hónap múlva lesz. Az elmúlt napokban a fájdalom intenzitásának erősödését éreztem. A kérdésem az lenne, hogy májmegnagyobbodás esetén fájdalomcsillapítót szabad-e bevenni? Ha lehet, akkor, milyen hatóanyaggal rendelkező készítményt vehetnék be? Köszönöm válaszát!

        Dr. Plósz János válasza a hepatomegalia témában

        Májbetegség esetén érdemes minden gyógyszert, vegyszert, toxint kerülni. Ha szükséges a fájdalomcsillapítás, a non-steroid fájdalomcsillapítók (Algoflex, Advil, stb.) valamint az Algopyrin használható. A paracetamol-szűrmezékokat mindenképp érdemes kerülni.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2019. április 08., 20:05; Megválaszolva: 2019. április 08., 20:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Panaszaik nagyjából egy hónapja kezdődtek. Hasmenés, gyengeség, háziorvos szerint vírusos megbetegedés. Pár nap múlva jobb lett, majd egyszer csak megint hasmenés és erős görcsök gyomroszáj környékén. Ehhez hányinger...
        Kedves dotor nő/doktor úr! Már több nappal ezelőtt, egy buliban sajnos elég sokat ittam. Volt pálinka és sör is. Nem éreztem másnaposságot. De a rá következő második és harmadik napon, nagyon gyengének érzem magam. Egyszer fázom egyszer...
        Kedves Doktor ur. Regiota fennallo hasfajasom van. Antibiotikum szedes ota all fenn. Laktoz intoleranciat megallapitottak. Kozben egy gyomortukrozesen atestem. Epes reflux es reflux lett megallapitva. 2 hete itopride supremexet kaptam. Azota talan megjobban...
        Tisztelt Főorvos Úr! 2019.10.07-én volt egy ileocolonoscopiam. A szakorvos azt mondta minden rendben van nem talált semmit. A histologiai eredményben van egy kis gyulladás és lympfofollikulärer Hyperplasie írt. Németországban élek itt a...
        Üdv! Egy 15 éves fiú vagyok aki lassan 2 éve test építéssel foglalkozik hobby ként. És egy olyan kérdéssel fordulnék magához, hogy ha ennyi évesen fehérje port szednèk izom építéshez, mert nem érzem a normális kajában lévő protein...
        Kedves Doktor Úr! Missed ab műtétem lesz, mert sajnos 8. héten elhalt a babánk. A műtét után mikor állhatok újra munkába, mikortól sportolhatok? A leglightosabb torna, ami számomra nem megterhelő (pl elliptikus tréner, szobabicikli)...
        Üdvözletem! A kisunokámról van szó, 2 és féléves kisfiú. Nem szeretném a szűlőket az aggodalmammal idegesíteni, azért szeretnék így kérdezni. A kisfiú jól eszik, de nagyon rosszul alszik. Fél éve született a kishúga, ezt látszólag...
        Tisztelt Doktorno! Nagyon koszonom jotanacsait! Ugy erzem, Doktorno sokat segitett nekem a valaszaival. A neurologiai szakrendeles utanra kertem egy idopontot egy pszihiaterhez, hol elkezdhessuk a kezelest a hipochondria ellen. Meg akarok szabadulni az...
        Tisztelt Doktor Úr! Vasárnap óta érzek napközben enyhe görcsös, mozgásnál szúró fájdalmat jobb oldalt alsó hastájon. Esténként erősebb sőt múlt éjjel kiterjedt az egész hasamra meg főként a gyomrom fájt annyira hogy nem tudtam aludni....
        Üdvözlöm doktor úr! Azt szeretném kérdezni, hogy refluxbeteg vagyok és már tíz éve szedem napi rendszerességgel Nolplaza 40 mg napi 1X. És most olvastam ,hogy tartós szedése gyomorrákot okozhat. Probáltam abba hagyni de azonnal vissza...