• Májmegnagyobbodás

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor Úr! Jelenleg kivizsgálás alatt vagyok májmegnagyobbodásom miatt, ami 5 hónapja áll fent és panaszokat okoz számomra, ami elsősorban jobb bordaív alatti fájdalomban nyilvánul meg és laza székletben.De sokszor a jobb alhasam területét is úgy érzem mintha puffadt lenne. A legutóbbi labor eredményemben található eltérések, ami 1 hónappal ezelőtt készült: GPT 61 U/l ref: 7 - 41 GGT 51 U/l ref: 10 - 45 Vizelet fajsúly 1,007 kg/l ref: 1,010 - 1,030 CRP meghatározása 6,2 mg/l ref: - 5,0 Továbbá a hepatitis vírus vizsgálat negatív lett.Részt vettem már HIDA vizsgálaton is, aminek az eredménye szintén negatív. A következő kontroll időpont a kezelő orvossommal több mint 1 hónap múlva lesz. Az elmúlt napokban a fájdalom intenzitásának erősödését éreztem. A kérdésem az lenne, hogy májmegnagyobbodás esetén fájdalomcsillapítót szabad-e bevenni? Ha lehet, akkor, milyen hatóanyaggal rendelkező készítményt vehetnék be? Köszönöm válaszát!

        Dr. Plósz János válasza a hepatomegalia témában

        Májbetegség esetén érdemes minden gyógyszert, vegyszert, toxint kerülni. Ha szükséges a fájdalomcsillapítás, a non-steroid fájdalomcsillapítók (Algoflex, Advil, stb.) valamint az Algopyrin használható. A paracetamol-szűrmezékokat mindenképp érdemes kerülni.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2019. április 08., 20:05; Megválaszolva: 2019. április 08., 20:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! 3 éve rekeszizomsérvet diagnosztizáltak egy tüdőszűrő vizsgálaton vették észre. a tüdőgyógyász orvos szerint születés rendellenesség. Általában régebben voltak enyhe refluxos savas epizódjaim, ezért elkezdtem szedni...
        Kedves Doktornő! Az alábbi kérdéssel szeretnék Önhöz fordulni, csatolom az ehhez szükséges vérvételi eredményt. 2 éves kislanyommal pénteken vervetelen voltunk egy esetleges vashiány megállapítása vagy annak kizárása céljából. Ma...
        Jó napot kívánok! Napi 2 mg Medrolt szedek. Vasárnap kell abbahagyni. Mikorra ürül ki a szervezetből? Köszönöm
        Kedves Doktor Úr! Köszönöm válaszát január 15. 18:11es kérdésemre. Venter granulátumot iszok napi 2-3at, az étkezésekre nagyon figyelek, de bármennyire is figyelek étkezés után a bal oldalon a borda mögött (melltől a borda végéig )...
        Tisztelt Doktornő/úr! Tavaly októberben csináltattam egy nagylabort,aminek az eredménye viszonylag jó.Az eltérések a következők: Vörösvésejt süllyedés :43 mm/h(0-25) Vörösvésejtszám: 3,1 (4.0-5,2) Hemoglobin:117...
        Tisztelt Hölgyem/Uram! Minden alvás után a képen látható fehér „lepedék” jelenik meg a számon. Miért, mitől van ez és mit tehetnék ellene? Mennyire normális ez egyébként? Sok éve probléma ez nálam, de egyre durvábbnak érzem és...
        üdvözlöm. közel 3 éve szenvedek egy ismeretlen betegségben Tüneteim -kezdetben alhasi / deréktáji fájdalom (bal alhas + bal deréktáj) bal herém mintha nem lenne ugyanolyan vérbő, valamint csomós,sárgás ejak. -gyakori...
        Tisztelt Doktor úr! Szeretnék érdeklődni, hogy a petefészekrák mennyi idő alatt fejlődhet ki? 1-1,5 év alatt is lehetséges vagy ez hosszabb folyamat?
        Üdvözlöm! Az mennyire normális, hogy 29 napja szedem a Rabemant reggel (20mg) és este Quamatel 40et, de mellette mintha nem akarna a reflux múlni. Ég a gyomrom sokszor, bele szurkál néha, lüktet az egész hasam, gyomrom, a torkom be van gyulladva...
        Üdvözlöm,Tisztelt Doktor Úr! Olyan problémával fordulok Ön felé,hogy körülbelül másfél hónapja,azt tapasztalom,hogy székletürítés után,kisebb-nagyobb mértékben,véres a törlőpapír,valamint kellemetlenebb,enyhébb,tompább fájdalmat...