• Májmegnagyobbodás

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor Úr! Jelenleg kivizsgálás alatt vagyok májmegnagyobbodásom miatt, ami 5 hónapja áll fent és panaszokat okoz számomra, ami elsősorban jobb bordaív alatti fájdalomban nyilvánul meg és laza székletben.De sokszor a jobb alhasam területét is úgy érzem mintha puffadt lenne. A legutóbbi labor eredményemben található eltérések, ami 1 hónappal ezelőtt készült: GPT 61 U/l ref: 7 - 41 GGT 51 U/l ref: 10 - 45 Vizelet fajsúly 1,007 kg/l ref: 1,010 - 1,030 CRP meghatározása 6,2 mg/l ref: - 5,0 Továbbá a hepatitis vírus vizsgálat negatív lett.Részt vettem már HIDA vizsgálaton is, aminek az eredménye szintén negatív. A következő kontroll időpont a kezelő orvossommal több mint 1 hónap múlva lesz. Az elmúlt napokban a fájdalom intenzitásának erősödését éreztem. A kérdésem az lenne, hogy májmegnagyobbodás esetén fájdalomcsillapítót szabad-e bevenni? Ha lehet, akkor, milyen hatóanyaggal rendelkező készítményt vehetnék be? Köszönöm válaszát!

        Dr. Plósz János válasza a hepatomegalia témában

        Májbetegség esetén érdemes minden gyógyszert, vegyszert, toxint kerülni. Ha szükséges a fájdalomcsillapítás, a non-steroid fájdalomcsillapítók (Algoflex, Advil, stb.) valamint az Algopyrin használható. A paracetamol-szűrmezékokat mindenképp érdemes kerülni.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2019. április 08., 20:05; Megválaszolva: 2019. április 08., 20:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Panaszaik nagyjából egy hónapja kezdődtek. Hasmenés, gyengeség, háziorvos szerint vírusos megbetegedés. Pár nap múlva jobb lett, majd egyszer csak megint hasmenés és erős görcsök gyomroszáj környékén. Ehhez hányinger...
        Kedves dotor nő/doktor úr! Már több nappal ezelőtt, egy buliban sajnos elég sokat ittam. Volt pálinka és sör is. Nem éreztem másnaposságot. De a rá következő második és harmadik napon, nagyon gyengének érzem magam. Egyszer fázom egyszer...
        Üdv! Egy 15 éves fiú vagyok aki lassan 2 éve test építéssel foglalkozik hobby ként. És egy olyan kérdéssel fordulnék magához, hogy ha ennyi évesen fehérje port szednèk izom építéshez, mert nem érzem a normális kajában lévő protein...
        Üdvözletem! A kisunokámról van szó, 2 és féléves kisfiú. Nem szeretném a szűlőket az aggodalmammal idegesíteni, azért szeretnék így kérdezni. A kisfiú jól eszik, de nagyon rosszul alszik. Fél éve született a kishúga, ezt látszólag...