• Sport és a reflux

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Azt szerettem volna kérdezni Öntől, hogy a reflux mellé milyen sportot tudna javasolni? Nagyon szeretnék izmos lenni és fitt, de sajnos a pocsék étvágyam, és a reflux miatt szinte lehetetlen a tömegnövelés, izomépítés. Meglett férfi létemre csak 67 kg vagyok, és 175 cm. Probálkozok eddző terembe járni, de azt veszem észre, hogyha olyan gyakorlatokat csinálok, pl gugolás, vagy ugrókötelezés után, vissza áramlik a gyomor tartalma a szájüregembe :( Futáskor is ezt veszem észre, sőt szinte minden mozgáskor. Nagyon elkeserítő. Nincs sok energiám sem :( Voltam már gyomortükrözésen is, ahol igazolták a refluxot, noacid-et szedek rá hol 40, hol 20 mg - ot. Igazábol szeretnék meg lenni 70-73 kg, de egyszerűen nem tudom elérni ezt a súlyt, nem fér belém több étel, és ami le is megy, mozgás hatására vissza áramlik. Persze nem mindíg, de ha étkezés után 1 órával ugrálok akkor igen. Olyan ez mint egy végetnem érő rémálom! Néha már csak azért eszek, mert muszáj, ha csak akkor ennék, ha éhséget éreznék elég lenne napi 1200 kcal, aztán megnézhetném magam 58 kg osan :( Kalória igény kalkulátort is néztem, azt írja hogy 2300 kcal -t kéne ennem a tömegnöveléshez, és ezt is rizs/hús kombinációval kéne kiviteleznem, én pedig kb 100-200 gramm rizstől tele vagyok egész napra, és ebben csak 400 kcal van :( Még azt hozzá tenném, hogy 20 éves koromban fel tudtam menni 77-78 kg ra, ekkor még nagyon jó volt az étvágyam, és nem volt étel regresszió sem, reflux is csak néha-néha. Doktor Úr mit tenne a helyemben? Köszönet és Tisztelet!

        Dr. Plósz János válasza a reflux témában

        Ha ennyire komoly panaszokat, regurgitációt okoz a reflux, akkor érdemes lehet alapos kivizsgálást követően antireflux-műtéten elgondolkodni. Addig is az étkezés mellé folyékony gyógytápszeres kiegészítés segíthet a súlyfejlődésben. Lisztérzékenység, felszívódási zavar irányába is szükséges lehet vizsgálatokat végeztetni.


        Kérdés: 2019. április 04., 16:33; Megválaszolva: 2019. április 05., 07:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.