• Májbetegség?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Dr. Plósz János! Mai nap folyamán vettek vért tőlem és megkaptam a vérvétel leletem. Nincs panaszom, jogosítvány alkalmassági miatt küldtek el vérvételre. Viszont aggasztani kezdett a kapott értékelés. Olvastam lehet emelkedett érték esetleg fizikai megerőltetéstől. Vérvétel előtti napon edzettem, most kezdtem el és nagyon izomlázam van. Mitől lehet az emelkedett érték? Lehet esetleg vírusos fertőzéstől, mert a torkom is fáj? Köszönettel, K.K.

        Dr. Plósz János válasza a emelkedett májenzimek témában

        Ezt a típusú eltérést nem magyarázza az izomsérülés.A vírusfertőzés okozhatja a májenzimek enyhe emelkedését. Érdemes lehet 1 hónap múlva megismételni a vérvételt. Ha továbbra is emelkedett az érték, érdemes hepatológiai szakrendelést felkeresni (addig is érdemes minden májkárosító tényezők kerülni:vegyszer, gyógyszer, alkohol).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2019. március 22., 13:33; Megválaszolva: 2019. március 22., 18:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: