• Hasnyálmirigyrák?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Kedves doktor úr! Hasnyálmirigyrák miatt aggódom. Decemberben és ma voltam ultrahangon. A decemberi vizsgálatkor azt mondták szép a hasnyálmirigyem. Ma azt mondták, hogy árnyékolt. Ez azt jelenti hogy baj van, vagy csak hogy nem látszódik? A hasnyálmirigy értékeim kicsit megemelkedtek. A lipáz a januári vérvételemen 30 volt, most 46. Az az alfa-amilázon pedig 103 (<100). Mivel a fehérvérsejtszámom normális gondolom nem gyulladás. A székletem színét nem tudom megítélni, mert multivitamint szedek ami ugye elszínezi, de sokszor világosabb barna. A mai székletem viszont nagyon megijesztett, mert egy része fehéres-sárgás volt. A bal bordaívem alatt néha szúr. Már hónapok óta, volt egy időszak amikor erősen, mostanában csak ritkán és kicsit. Pár napja írtam önnek, hogy véres székletem volt, a háziorvosom írt fel rá aranyér kúpot, amit használok. Okozhat ez vagy ha esetleg aranyerem van,sárgás székletet? Egy héttel ezelőtt normixot szedtem. Novemberben és decemberben kétszer szedtem antibiotikumot. Mindezek fényében, van-e okom hasnyálmirigyrákra gondolni 24 évesen?

        Dr. Plósz János válasza a pancreas témában

        Szerintem nincs oka hasnyálmirigy-rákra gyanakodni. A sárgás széklet nem kóros, általában akkor észlelhető, ha felgyorsult a bélpasszázs (kevesebb időt tölt a széklet a vastagbélben).


        Kérdés: 2019. március 19., 01:07; Megválaszolva: 2019. március 19., 07:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: