• Fogamzásgátlás-Teherbeesés

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor Úr! Péter vagyok 24 éves és fogamzásgátlással kapcsolatos kérdésben kérném segítségét. Párommal aktív nemi életet élünk, ő több mint 2 éve fogamzásgátló tablettát szed (Deciora). Általában még a tabletta mellett is használunk gumi óvszert az együttléteknél. Most csütörtökön (03.14.) együtt voltunk és kivételesen nem használtunk óvszert, ezért megszakításos módszert alkalmaztunk a tabletta mellett. A tablettát a párom rendszeresen előírások szerint szedi és nem voltak a korábbiakban a tabletta felszívódását csökkentő tényezők (hasmenés, hányás). A mai nap folyamán (03.17.) az orvosi ügyeleten páromnak hólyaghurut miatt antibiotikum tartalmú gyógyszert (Monural) írtak fel amit be is vett. Az együttlétünk napja a párom ciklusának 6-8 napja és termékenység kalkulátorok szerint szombattól termékeny napjai vannak és csütörtökön (03.21.) ovulációja. Mivel tudom, hogy az antibiotikum befolyásolja a fogamzásgátló hatékonyságát és a spermium a női testen belül még napokig életben maradhat, azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy a csütörtöki gumi óvszer nélküli megszakításos együttlét és a mai (03.17.) antibiotikum bevétel után van-e reális esély arra, hogy a párom teherbe essen ? Köszönöm segítségét!

        Dr. Pétervári László válasza a Egyéb témában

        Az előírás szerinti fogamzásgátló gyógyszer szedése védelmet biztosít. Ami fontos a fogamzásgátlót mindig külön kell alkalmazni más készítménytől,kb.. 4 órát biztosítani a felszívódásra.Így kellő biztonság van a terhesség elkerülésére.


        Kérdés: 2019. március 17., 21:37; Megválaszolva: 2019. március 17., 22:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: