• Milyen lehetőségeim vannak Magyarországon melleltávolító műtét igénylésére?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Orvosszakértő! Nem vagyok benne biztos, hogy jó helyen érdeklődöm, de nem tudom kihez forduljak ezzel. Transzneműként rendkívül fontos cél számomra, hogy a lehető leghamarabb megszabaduljak a melleimtől, hiszen nem csak zavarnak, de jelentősen megnehezítik a mindennapjaimat az élet minden területén. Reménykedem, hogy van olyan eljárás, amely számomra is igénybevehető, és megfizethető. A probléma az, hogy közel semmit nem tudok a téma hazai megítéléséről, és a lehetséges megoldásokról. Tudom, hogy külföldön sok helyen már rengeteg módszer elérhető a transzneműek számára, mint pl. műtétek vagy hormonterápia. Engem legfőképp a melleltávolító műtét érdekel. Egy pszichológustól hallottam, hogy elvileg különféle vizsgálatok és orvosi jóváhagyás ellenében ez lehetséges (18 felett). Azt is említette, hogy állami támogatás is létezik az ilyen műtétekre, bár ebben kételkedem. Nagyon hálás lennék, ha tudna valamilyen útmutatót nyújtani számomra az eljárásról, ha lehetséges. Előre is köszönöm válaszát.

        Dr. Árki Ildikó válasza a emlő eltávolító műtét témában

        Tisztelt Kérdező! Sajnos nem vagyok járatos a problémában. Tudomásom szerint pszichiátriai vizsgálat is javasolt a műtét előtt. Azt, hogy támogatással elvégezhető-e a NEAK-ot kellene megkérdezni.Üdvözlettel.


        Dr. Árki Ildikó
        Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Árki Ildikó

        Kérdés: 2019. február 23., 21:32; Megválaszolva: 2019. április 22., 20:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: