• Agytumor gyanú?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! Egy részben neurológiai, részben urológiai témáról lenne szó. Még decemberben vettem észre a jobb herém felső pólusán egy csomót, amivel elmentem urológushoz, onnan UH-ra küldtek és megállapították, hogy egy egyszerű herefüggelék (5mm) és egy cysta (2mm) tapintható ki. Sajnos ezt sokat piszkáltam ezután és szerintem irritáció miatt begyulladhatott, valamint a gyulladással szinte egyidőben meg is fáztam, ami elsőnek fejfájásban nyílvánult meg ( ez február elejére következett be). Ezzel egyidőben meg is fáztam, ami fejfájással, hőemelkedéssel és híg székeléssel járt együtt. Ez csak érintésre fájt, és az egyik napon kb 4-5 esti óra leforgása alatt alább maradt. Kezdetben furcsáltam és sokat elmélkedtem rajta vajon miért ilyen hirtelen történt (este 11 kor még volt pszichés inger miatti merevedésem). Ezután hajnali 1 kor önkielégítést akartam végezni ( ilyenkor még minden vizális vagy agyi inger nélkül, csak izgattam a nemiszervem, ja és körül vagyok metélve is, ami miatt egy fokkal érzéketlenebb), de hirtelen mikor nem értem el erekciót azonnal bepánikoltam magam és úgy éreztem, mintha nem érezném a heréim, hímvesszőm illetve a mellékherék érzékenysége lecsökkent. Nagyon stresszeltem, az egész testem remegett, mert féltem impotensé válok. Az önkielégítés azelőtt napi szinten ment többször is. Ezután igazából szüleimnek azonnal elmondtam mindent, ők megnyugtattak, mondván egy pszichés sokk ért. Másnap elmentem az urológiára, ahol megnyugtattak, hogy a heréim kapnak vért és nem haltak el semmi ilyesmi, csak be van gyulladva az a cyszta, vagy függelék. Ezután nem nyugodtam meg és minden neten fennlévő dolog szerint diagnosztizáltam magam, aminek hatására kb 2-3 napig szétszortan, alig aludtam. Voltak éjszakák, amiket átvirrasztottam pedig alapvetően tökéletesen aludtam ezelőtt. Aztán idővel megpróbáltam önkielégítést végezni és sikerült eljutnom az ejakuációhoz is. Bár a pénisz rigiditása kissé gyengébb volt, mint azelőtt és a maszturbáció közben is stresszeltem magam, hogy összejön-e. Volt egy éjszaka, amikor pl a lábad kezdett el fázni és zsibbadni (kb 1 óráig, majd szüleim nyugtatására abbamaradt), ami miatt azt hittem valami idegi bajom lehet( neuropátia, stb), de felkerestem neurológust és azt mondta a gerincvelői betegségek nem innen indulnak és nem múlnak el egyről a kettőre. Aztán idővel tovább erőltettem az önkielégítést és volt nap, amikor 4x sikerült. Tudom, ez egy nagyon nagy hiba, mert csak mégjobban rástresszelek. De szinte sosem tudtam elérni akkora fokú merevséget mint azelőtt. Hajnali merevedésem is volt már, de nem mondható annyira keménynek, inkább csak félkemény állapotba megy át. Édesanyám ápoló és vele még here specifikus tumormarker és teljes vérkép vizsgálatot is csináltunk, de a markeres teszt negatív lett, a vérkép pedig tökéletes ( crp és vérlemezke süllyedés alacsony számot mutatott, illetve minden egyéb érték megfelelő volt). Vérkeringésemmel nem hiszem, hogy gond lenne. Lehetséges, hogy ennyire durván hat rám a saját pszichém, hogy blokkolja a libidómat és a teljesítőképességemet? Szeretnék újra a régi életkedvű egyén lenni, de valahogy úgy érzem mintha csak fáradt lennék és az érzéseimet sem élem meg a fokozott aggódás miatt... ezen felül csak azon aggodalmaskodok, hogy ez a jobb oldali néha előjövő halántéktáji nyomás valami agydaganat lehet, ami miatt érzelmi téren leépülök. A nyomás masszirozásra elmúlik és nappal is tapasztalható néha, stressz hatására mégjobban érezhetővé válik, és olyan érzést kelt mintha nehezebb lenne a jobb fele a fejemnek. Látászavarom, egyensúlyzavarom nincsen. Nagyon sajnálom a hosszúra sikeredett írást, pusztán szerettem volna mindennél pontosabban átadni az információt. Lehetséges pár téma felesleges is volt.

        Dr. Kerekes Éva válasza a szorongás témában

        Tisztelt Fiatalember! Igen, a szorongás teljesen debilizáló lehet, és teljesen uralhatja az életünket. Örülök neki, hogy az urológus is, a neurológus is meg tudta nyugtatni, és a szülei is. A halántéktáji fejfájás tipikusan a szorongástól van, biztos, hogy nem agydaganat okozza. Sajnos csak önmagán tud segíteni azzal, hogy elvonja a figyelmét valamivel és fokozatosan redukálja az önkielégítések számát. Nem akarok hegyi beszédet tartani arról, hogy milyen értelmes és értékes tevékenységgel tudná a figyelmét elterelni, de az olvasás éjszaka kiváló szotromgáscsökkentő hatással bír. Nappal a sport segít levezetni a feszültséget. A szerelem (valós, nem virtuális) mindent megold, de ezt persze nem lehet siettetni, csak szerettem volna jelezni, hogy egyszer jobb lesz majd, addig pedig érdemes értelmes tevékenységgel, túrázással, sporttal tartalmassá tenni az életet.


        Kérdés: 2019. február 18., 18:29; Megválaszolva: 2019. február 18., 22:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: