• Milyen tünetei lehetnek az elektromágneses sugárzásnak?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy jelenleg olyan munkahelyen dolgozom, ahol úgy néz ki, hogy egy olyan részlegre is át fogok kerülni, ahol elektromágneses sugárzással érintkezem, ipari mikrohullámú géppel dolgoznak, ami azt jelenti, hogy a gép körülbelül 160 db 1100W-os otthoni mikrohullámú sütőnek felel meg. A mikrohullámú gép mellett működik egy termék röntgen is, viszont ez nincs mindig működésben. Ezen a részlegen eddig körülbelül 2-szer 2 órát töltöttem el, csakúgy mint a közvetlen kolléganőim is. A telefon gyors lemerülésén felül a következőket tapasztaltuk: Első körben beduzzadt a nyirokcsomónk, először azt hittük csak, hogy betegek leszünk, ezért "fáj a torkunk"... Napokig fájt a fejünk, hányingerünk volt, szédülést tapasztaltunk, valamint a fogínyünk begyulladt, volt, akinek vérzett is. A szemüveget nem viselő kolléganőim szeme is fájt. A munkahelyen a probléma okának a vákuumot okolják, amit állítólagosan a gép létrehoz. Doktor Úr véleménye szerint a tünetek utalhatnak az elektromágneses sugárzás következményeire? Doktor Úr szerint ennek az elektromágneses sugárzásnak milyen hosszú távú hatása lehet? Hozzá tud szokni a szervezetünk? Okozhat a későbbiekben problémát esetleg gyermek vállalásakor, még akkor is, ha elméletileg határérték alatt van a nem ionizáló sugárzás szintje? Előre is nagyon köszönöm a válaszát!

        Dr. Árki Ildikó válasza a elektromágneses sugárzás témában

        Tisztelt Kérdező! Az elektromágneses sugárzás egészségügyi határértékeit a 63/2004 ESZCSM rendelet határozza meg. A munkahelyén a munkáltató feladata a munkavédelmi előírások betartása, az egészséget nem veszélyeztető munkakörnyezet kialakítása. Az elektromágneses sugárzás hatásai még ma is kutatás alatt állnak. Egyes források szerint határérték feletti sugárzás szív és érrendszeri, idegrendszeri működési eltéréseket okozhat. Pontosabb tájékoztatást a munkavédelmi megbízottól és a foglalkozás-egészségügyi orvosától kaphat. http://www.osski.hu/info/emfph/emfph7/emfph7.html http://emf-lab.hu/elektromagneses-terekre-vonatkozo-munkahelyi-kockazatbecsles/ szeint


        Dr. Árki Ildikó
        Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Árki Ildikó
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. február 11., 21:44; Megválaszolva: 2019. február 25., 20:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: