• Székelési gondok

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr Úr. Voltam Önnél vastagbél tükrözésen, ami negativan zárult, minden rendben volt. Azonban leginkább a székletem nem változott mondhatni jó ha 2-3 naponta ha van normális székletem, egyébként darabos. Van hogy egészen apró sok kicsi darab, és van hogy nagyobbak diónyi. Étkezésemen igyekeztem több rostosat gyümölcsöt is beilleszteni de nem változik. Egyéb feltünő panaszt nem tudnék mondani, talán az hogy van hogy van hogy puffadok, hamar telitődöm, illetve a köldökömtől jobbra egy adott ponton érzékenység. Nem is fájdalomként írnám le, anem ilyen sok apró tú szúrás szerű érzésnek ha benyomom. De ezt csak fekvő helyzetben érzékelem, állva nincs. Valamint ha már kicsit levegővel megszívom magam szintén nem érzem. Ez is hol erősebben hol szinte nem is érezem. Nem tudom tul lihegem e ezt az egészet, vagy érdemes lenne még vizsgálódni. Ez ügyben kérném a véleményét, elvégre ez a székelés nem épp normális, régen nem volt ilyen, (nem emlékszem). Gondoltam vékonybél kontraszt anyagos vizsgálatára, Ön szerint ez, esetleg más amit tehetnék az ügyben? (étellel kapcsolatos "alergia", vagy egyébről nincs tudomásom, és úgy gondolom nincs is). Laborom jó.

        Dr. Plósz János válasza a széklet témában

        Véleményem zerint a rost- és folyadékbevitelt kellene emelni, valamint mozigni rendszeresen, intenzíven. A rostbevitelt érdemes napi rendszerességgel, célzottan végezni (Ritmus kenyér fogyasztása, egyiptomi utimagfűhéj, zabpehely, étkezési korpa). Ha sikerül a székletet rendezni, jó eséllyel a panaszok is meg fognak szűnni.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2019. február 01., 08:18; Megválaszolva: 2019. február 01., 17:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: