• MRI lelet kiértékelése

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Főorvos Nő! Szíveskedjen az MRI felvételt kielemezni, és számunkra érthetővé tenni. 24 éves fiatalemberről van szó, aki állandó gerinc, és derékfájással küzd. A folyamatos gyógyszerszedése kikészítette a gyomrát. Szíveskedjen tájékoztatni, hogy mennyire súlyos az elváltozás, és milyen gyógymódok állnak rendelkezésre a fiatalember számára. Köszönöm megtisztelő válaszát! Rózsa

        Dr. Bálint Anita válasza a MRI lelet kiértékelése témában

        Tisztelt Hölgyem! Az érintett fiatalember MR lelete szerint az ágyéki L. IV. és V. csigolyák közötti porckorong sérve igazolható, mely a gerincvelőt körülvevő kemény agyhártyát és a kilépő ideggyököt is nyomja. Kismértékű porckorong előboltosulás az utánna következő L.V. porckorongon is megfigyelhető, de ez még nem éri el a porckorong sérv állapotát. Javaslom, hogy a lelettel haladéktalanul keresse fel az MR vizsgálatot kérő orvosát. Egyéb kérdést is küldjön bátran, ha felmerül. Minden jót!


        Kérdés: 2019. január 18., 19:50; Megválaszolva: 2019. január 18., 20:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: