• A munkaalkalmassági vizsgálaton kizáró ok a mentális probléma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdv! Az lenne a kérdésem, hogy a munkaalkalmassági vizsgálaton kizáró ok lehet-e az, hogy néhány évvel ezelőtt az életem egy nehéz szakaszában érzelmileg labilis személyiségzavart diagnosztizáltak nálam. A kormulemyeim változtak, a tünetek szinte alig vannak jelen, viszont sajnos ez a diagnózis megmaradt. A későbbiekben iskolában szeretnék dolgozni, jelenleg felsőfokú tanulmányokat folytató, viszont nem tudom, hogy érdemes-e így elvégezni a képzést. Előre is köszönöm a választ!

        Dr. Árki Ildikó válasza a szakmai alkalmasság, borderline személyiségzavar témában

        Tisztelt Kérdező! Az attól függ, hogy milyen szakmában szeretne dolgozni. Szakmai alkalmassági vizsgálat során állapítják meg az alkalmasságot, vagy alkalmatlanságot az adott szakmára (már a tanulmányok megkezdésekor, vagy folyamán) Pszichiátriai szakvélemény, állapotleírás is kellhet a vizsgálathoz, ez szintén attól függ, hogy milyen szakmáról van szó. A felsőfokú képzést nyújtó intézmény tudna felvilágosítást adni a szakmai alkalmassági vizsgálatot végző foglalkozás-egészségügyi szolgáltatójuk elérhetőségéről. Minden jót kívánok az új esztendőre!


        Dr. Árki Ildikó
        Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Árki Ildikó

        Kérdés: 2018. december 29., 13:45; Megválaszolva: 2018. december 31., 22:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: