• Miért vagyok fáradt?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő/úr! Kb. 2 évvel ezelőtt, itthon elájultam, majd ezután az iskolában is nagyon szédültem, amit hányás követett. Mai napig előfordul hogy szédülök, és pár másodpercig elsötétedik minden. Akkor az orvosok nem találtak semmi szokatlant, a vérképem, a vizelet minden rendben volt. Egy dolgot leszámítva: minden vizeletmintánál találtak vért a vizeletemben, korábban már volt vesehomokom, de a háziorvosom nem küldött tovább nephrológiára. Mostanában nagyon fáradt vagyok, és ha több órát is alszok még jobban fáradékony leszek. A B-vitamin komplextől mégjobban álmosabb vagyok. Észrevettem még magamon hogy hullik a hajam, naponta 4-5 liter vizet iszok, a kezemen a bőr hámlik, és állandóan viszket. A hasam is megy (de az orvos ételallergiára gyanakszik). Szeretném tudni mégis mi bajom. Ha laborba megyek milyen értékeket nézessek meg? A korábba rosszullétek miatt beutaltak EKG-ra, ott minden rendben volt, és az orvos azt mondta hogy a stressz miatt van ez. Nagyon szépen kérem segítsen, mi bajom lehet! Előre is köszönöm szépen!

        Dr. Árki Ildikó válasza a fáradékonyság témában

        Tisztelt Kérdező! Panaszai hátterében sokféle eltérés állhat. Kivizsgálásának részeként javasolható laborvizsgálat, beleértve a vérkép, vizelet, máj-és vesefunkció, ionok, vércukor, vasanyagcsere (vas+TVK) és a pajzsmirigy (TSH) funkció vizsgálatát is. Mellkas rtg, hasi ultrahang, urológiai, bőrgyógyászati vizsgálat is javasolt. Kérem, keresse fel háziorvosát, aki a személyes vizsgálat alapján pontosabb kivizsgálási tervet tud ajánlani. Jó egészséget kívánok az új esztendőre. Üdvözlettel.


        Dr. Árki Ildikó
        Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Árki Ildikó
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. december 24., 12:24; Megválaszolva: 2018. december 30., 22:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: