• Pánikroham vagy más betegségem lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Először is leírnám mik a panaszok, majd hogy hogyan kezdődött. Véletlenszerűen vagyok rosszul még pedig elsőnek a mellkassom szorít vagy szúr majd elkezdek szédülni és elfehéredni az ájulás szélére juttok, hevesen erősen ver a szívem közbe pedig halálfélelem is elkap nem tudok egy helyben maradni. Tegnapi nap folyamán is volt egy hasonló rosszul létem közbe sikerült mérnem a pulzusom ami felment 100-120 környékére majd hirtelen 50-55-re ekkor lettem fehér a vérnyomásom ekkor (105/54) lett, ami alapjáraton olyan 130/80. És sokszor előfordul hogy az izmaim bevannak feszülve főleg a karomba. Amit érdemes tudni még, hogy a nyakam sokszor fáj. Az egész tavaly decemberbe kezdődött autóval mentem haza és rosszul lettem ekkor félre álltam majd mentőt hívtak, a kiérkező mentősök néztek ekg ami jó volt. Bevittek a kórházba (teljes vérképet csináltak nem találtak semmit) majd onnan azt mondták menjek kardiológiára. El is mentem csináltak szívultrahangot, ekg-t nem találtak semmit kicsit magas a vérnyomásom 140/83 szokott lenni, illetve a pulzusom kicsit magas erre kaptam nebiletet(5mg felett szedek) illetve vidotint 4mg ( felett szedek). Innen elküldtek neurológiára ott se találtak semmit majd innen pszichiátria-ra ott felirtak frontint (0, 25) amit néha beveszek ha nem tudok aludni.( nem szeretnék gyógyszer függő lenni) Ott azt mondták, hogy valószínűleg pánikroham ( fejben elégé ott vagyok ezért nem hinném hogy ilyesmi lenne a gond) menjek pszichológushoz el is mentem (félévig jártam nem lettem jobban és nem is lett meg az ok). Egyelőre semmi nem segített és nem tudom hova tovább vagy mit csináljak.

        Dr. Árki Ildikó válasza a szapora pulzus témában

        Tisztelt Kérdező! A kardiológiai kontroll vizsgálat és pajzsmirigy (TSH) vizsgálat javasolható. Én olyan pszichiátert/pszichológust is javasolnék, aki jártas a pszichoterápiában (kognitív terápia, autogén tréning) Jó egészséget kívánok az új esztendőre. Üdvözlettel.


        Dr. Árki Ildikó
        Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Árki Ildikó

        Kérdés: 2018. december 24., 11:00; Megválaszolva: 2018. december 30., 20:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: