• Vékonybélrák

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr, Azt szeretném kérdezni, hogy vibrátor anális használatával bejuthat-e olyan baktérium/vírus/gomba a végbélbe a környezetből (pl. síkosító csomagolásáról, vagy fürdőszobai csempe, zuhanytálca felületéről, ha pl a zuhany alatt használjuk), ami később vékonybélrákot okozhat? Esetleg az eszköz anyaga válthat ki vékonybélrákhoz vezető irritációt? Az eszközt egyedül használtam és csak kétszer. Előre is köszönöm válaszát. Üdvözlettel, J.

        Dr. Árki Ildikó válasza a végbél témában

        Tisztelt Kérdező! Kórokozók mindenütt előfordulhatnak, melyek a szervezetben, a leírt helyzetben leginkább a végbélben -főként sérülés esetén- okozhatnak fertőzés talaján kialakult gyulladásos megbetegedést. Hosszútávon fennálló irritáció növelheti a rákos elváltozás kialakulásának kockázatát. A vékonybélnek, nem gondolom, hogy sok köze lenne a végbelet ért irritációhoz.


        Dr. Árki Ildikó
        Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Árki Ildikó

        Kérdés: 2018. november 20., 19:26; Megválaszolva: 2018. november 25., 22:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: