• Folyamatos hasfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor Úr! 3 éve fennálló hasi panaszaim miatt keményítő terheléses vizsgálatot végeztek nálam, az alábbi eredménnyel: Vércukor terhelés (75 g): Éhgyomri 4.1 mmol/L (ref: 3, 8-6, 0) 30 perc 7.5 mmol/L 60 perc 7.8 mmol/L 90 min 5.3 mmol/L 120 perc 4.0 mmol/L (ref: 4, 1-7, 8) Keményítő terhelés (4fr) Vércukor éhgyomri 4.1 mmol/L (ref: 3, 8-6, 0) 30 perc 5.4 mmol/L 60 perc 3.9 mmol/L 90 perc 2.2 mmol/L Emellett hasi ultrahang, lisztérzékenység, pajzsmirigy, székletvér, széklet calprotectin vizsgálatot is végeztek, melyek mind negatívak lettek. 3 éve pozitív laktóz és lactulose teszt után több Normix kúrán vagyok túl. Ennek ellenére a folyamatos hasi fájdalmam, puffadás, hasmenés, fáradtság- és diszkomfortérzés sajnos nem múlt el. Érdeklődnék, hogy a keményítő terhelés mutat-e valamilyen eltérést, illetve hogy milyen további vizsgálatokat lenne érdemes elvégeztetni? Válaszát előre is nagyon köszönöm! Üdvözlettel: Bianka

        Dr. Plósz János válasza a SIBO témában

        A pozitív laktulóz és keményítő teszt a kontaminált vékonybél szindróma fennállását igazolja, mely ezek szerint a Normix-ra nem reagált. Ennek a megfelelő kezelése hozhat javulást, szóval más típusú antibiotikumok akár kombinált használatával érhetünk célt.


        Kérdés: 2018. szeptember 16., 14:19; Megválaszolva: 2018. szeptember 16., 20:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        A tüdő vitaminja
        A folyamatos, tudatos vitaminpótlással sokat tehetünk egészségünkért.
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció