• Gyógyszer vagy sem!

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Nő, Dr.Úr! A segítségét, tanácsát szeretném kérni! Tüneteim alapján inzulin rezisztencia szürésre mentem el, mely eredménye az alábbi: Éhgyomri glükóz plazmából: 4, 6 mmol/ l 60 perces glükóz: 8, 7 mmol/l 120 perces glükóz: 7, 8 mmol/ l Inzulin: 20, 3 mIU/L Inzulin 60 perces: 118, 3 mIU/L Inzulin 120 perces: 105, 3 mIU/L Homa index: 4, 15 Elmentem endokrinologushoz aki azt mondta:"ez már majdnem Cukorbetegség sőt" ezzel a mondatával nem nyugtatott meg inkább nyugtalanít! Gyógyszert nem írt fel mert gyereket nem akarok egy éven belül és bizonyítottan nincs PCOm( ez irányban nem történt vizsgálat, illetve Velgyne fogamzásgátlót szedek! ) Diatetikust sem kell felkeresnem! Egyedül a175 grammos diétát említette! Most akkor nagy a baj vagy sem? Ön szerint mit tegyek? Keressek fel másik orvost? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Rakk Erika válasza a vércukor és inzulinszintek témában

        Én is azt tudom mondani, amit a kollegám. Ön a leletek alapján inzulinrezisztens, ami a 2-es tipsu cukorbetegség " előszobája". Emiatt életmódváltás szükséges, hogy nem alakuljon ki a cukorbetegség. Gondolom van testsulyfeleslege, amit le kellene adni. Hajrá!


        Dr. Rakk Erika
        diabetológus, endokrinológus, belgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Rakk Erika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. június 09., 22:28; Megválaszolva: 2018. október 28., 22:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: