Májenzim emelkedés

Tisztelt doktor úr. A kérdésem az lenne, hogy március 12-én felkerestem a háziorvost magas láz miatt elküldött mellkasröntgenre, és vérvételre, azt mondván, hogy tüdőgyulladás gyanús vagyok. A tüdőgyulladás beigazolódott, a májenzim érték magas volt.Elküldtek hasi ultrahangra, ott azt mondták, hogy a májam egy kicsit nagyobb a kelleténél. A gasztroenterológián, meg azt mondták, hogy vírusos influenza ment a májamra.Három vérvételen vagyok túl, az elsőnél a GGT534, a másodiknál, 727, a harmadiknál, 1007. Mindig megkérdezték, hogy hasi fájdalmam van-e, ami nincs. Az alkohol fogyasztásra is rákérdeztek, amire én mondtam, hogy alkalom szerűen iszom(pl 3 pohár pezsgő, egy stampedli pálinka, vagy 7, 5dcl bor négy főre.Erre mindig azt válaszolták, hogy nem alkohol okozza ezt, hanem valami gyulladás. Most ott tartok, hogy beutaltak belgyógyászatra. Astrixot szedek, vérhigítónak, erre azt mondták, hogy az nem okozhat problémát.Segítségét előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza a GGT témában

A GGT-emelkedést valóban okozhatja lezajlott vírusfertőzés, ebben a esetben pár hónap alatt rendeződik az érték. Ha az egyéb (GOT, GPT, SeBi) májparaméterek rendezettek, aggodalomra nincs ok. Ha nem rendeződne, hepatológiai szakvizsgálat indokolt.

Kérdés: 2018. május 25., 19:43; Megválaszolva: 2018. május 26., 22:33
Kérdések és válaszok: Egyéb
irritábilis bél szindróma
visszatérő hasmenés
Fehérvérsejtszám eltérések mire...
KÖLDÖK körüli égő érzés