• Ön szerint lehetséges, hogy daganatom van?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! A múlt héten vasárnap híg, élénk piros vérzést tapasztaltam a székletemben. Előtte nap elég születésnapot ünnepeltünk és elég sok alkoholt fogyasztottam, este kicsit véreset is hánytam. Hétfőn orvoshoz fordultam, ahol nagy laborra küldtek, illetve felírtak egy végbél kúpot belső aranyér ellen. A vérvizsgálat eredménye csütörtökön megérkezett, ami szerint a CRP guantitatív magas, 37. Ezen kívül más egyéb csillagozott eredményem nem volt. A héten végig émelygős voltam, hol enyhén volt a székletem, hol pedig alig akart valami jönni, ezzel együtt úgy érzem, hogy fel vagyok puffadva, illetve a gázok alul is és felül is gyakran távoznak. Véres széklet azóta nem volt. Az étvágyammal nincs probléma, fogyást nem tapasztaltam. Betegségről nincs tudomásom, gyógyszert nem szedek. Ahogy az interneten keresgéltem, úgy olvastam, hogy ezek a tünetek általában a végbél daganat tünetei is lehetnek. A családunkban egy nagyszülőnél volt agydaganat, ezen kívül hasonló betegségről nincs tudomásom. Nagyon megijedtem, félek, hogy valami komoly problémám van.

        Dr. Plósz János válasza a véres széklet témában

        Jó eséllyel nem daganatos betegség áll a panaszok hátterében, de azért a teljes megbizonyosodásra érdemes lehet egy végbéltükrözést elvégeztetni. Addig is a gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések illetve probiotikum pár hetes használata segíthet a panaszok megszüntetésében. Az enyhén emelkedett CRP enyhe gyulladásra utal, nem aggasztó.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. március 31., 09:50; Megválaszolva: 2018. március 31., 20:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        4 éve mélyvénás trombózisom volt, ami párosult kétoldali tüdőembóliával. 2x10 percig teljes kerngési sokk,amiböl sikeresen felépúltem.Viszont állandó lábfájdalom és hátfájdalom kiséri az életemet. Próbáltam munkát vállalni,de egy...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Férfiak és inkontinencia
        Nem kizárólag a nők problémája, gyakran előfordul a férfiaknál is.
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Infografika és videó
      • Hirdetés