tÁPPÉNZ egy év után

Fiam csontvelő átültetést kapott 2 éve, még nem dolgozhat táppénzt már természetesen nem kap. Nemakarjuk leszázalékoltatni mert bízunk a győgyulásában és munkahelye jogi állományba helyezte így ha munkaképes lesz vissza mehetne dolgozni.Felesége jövedelméből élne ketten, fiamnak semmi jövedelme sincs sőt fizeti a TB hozzájárulást és a közgyógyot /havi 12000Ft -ot is elvették. A kérdésem az lenne milyen lehetőség lenne hogy ne keljen fizetnie a TB ill. visszakaphatná a közgyógy támogatást. A másik kérdés ha visszatudna menni dolgozni mennyi időt kellene dolgoznia hogy ujra jogosult legyen táppénzre. Tisztelettel:L József

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Árki Ildikó válasza a közgyógyellátás témában

Tisztelt Kérdező! Elnézését kérem a hosszabb válaszadási idő miatt, melyet technikai probléma okozott. A közgyógyellátás megítélése lehet alanyi jogon, normatív alapon, és méltányosságból. Alanyi jogon az kap, aki egészségében károsodott, rokkantsági járadékbanvagy ellátásban részesül.Normatív alapon:ez a család(egy háztartásban élők) jövedelmi helyzetétől függ, ha az egy főre eső jövedelem nem éri el a nyugdíjminimumot. Méltányossági: ennek kérvényezésekor a jegyzőhöz kell fordulni. Bővebben erről itt is olvashat: http://www.mixin.hu/magyarorszag/kozgyogyellatas-kinek-jar-es-hogyan Betegség esetén egy évben, első 15 napon betegszabadság jár, amelyet a munkáltató fizet, ennek lehetőségeiről a munkáltatót kellene megkérdezni, illetve a NEAK-nál is lehetne tájékozódni. Mielőbbi gyógyulást kívánok, üdvözlettel.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2017. augusztus 10., 10:18; Megválaszolva: 2017. október 02., 14:20
Kérdések és válaszok: Egyéb
irritábilis bél szindróma
visszatérő hasmenés
Fehérvérsejtszám eltérések mire...
KÖLDÖK körüli égő érzés