• PET CT, Pet CT

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! 4 évvel ezelőtt a rendszeres panaszaimtól félve elmentem vastagbél tükrözésre, majd 2 éve egy gyomor tükrözésre is. Mindkét alkalommal távolítottak el polipokat, és a vizsgálat 2 éves megismétlését javasolták. Sajnos teszek is a gyomrom ellen (rendszertelen, össze vissza evés, stressz...stb) és most pár hónapja elég kellemetlen tüneteim vannak. Elég hipochonder is vagyok... Arra gondoltam, hogy inkább elmennék PET CT vizsgálatra. Ezzel megúsznám a kellemetlen vizsgálatokat, és egy teljes képet kapok tumorok szempontjából. Próbáltam utánaolvasni véleményeknek, hogy ajánlják e, de a legfrissebbek is 2008 as vélemények. Ön mit tanácsolna nekem? Előre is köszönöm válaszát!

        Dr. Plósz János válasza a PET témában

        A PET CT igen jó vizsgálati módszer és tényleg az egész test áttekintésre kerül, de a kisebb polypok kimutatására, szűrő jellegű vastagbélvizsgálatra nem alkalmas.


        Kérdés: 2017. január 16., 01:38; Megválaszolva: 2017. január 16., 07:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Kb kétnaponta, éjszakánként "vulkánkitöréshez" hasonló érzést érzek a mellkasomban. Valamiféle forró és maró folyadékszerűség lepi el az egész mellkasomat, ami nagyon éget és mar, kb 17 óra hosszáig tart-tehát...
        Tisztelt Doktor úr, Gyenge IBS-D szerű betegséggel kűzdök, ami reggeli 1 kemény és 1-2 lágyabb/hasmenéses székelést jelent. Laktóz érzékeny vagyok és étel allergiám is van. Emellett nehezen kűzdök meg a váratlan helyzetekkel és hajlamos...
        Tisztelt Doktor Úr! Párommal gyermeket szeretnénk, eddig 2 sikertelen próbálkozáson vagyunk túl. Párom 36 éves én 32. Nem szedünk semmilyen gyógyszert és nincs semmilyen betegségünk. Mielőtt belekezdtünk a babatervezésbe voltam...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        A tüdő vitaminja
        A folyamatos, tudatos vitaminpótlással sokat tehetünk egészségünkért.
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció