• Abbahagyjam a fogamzásgátló szedését?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Azért fordulok önhöz, hogy megkérdezzem ön szerint a fogamzásgátló tabletta szedése járhat súlyos következményekkel? Mert elkezdtem szedni a Taisia nevű gyógyszert, eddig annyi mellékhatást észleltem, hogy fájt a fejem tőle egy kicsit és hányingerem volt.. Olvastam azonban, hogy okozhat trombózist és egyéb súlyos betegségeket, ezért már nem is vagyok olyan biztos a szedésében és teljesen megijedtem, így most nem tudom, hogy ezzel a bizonytalansággal érdemes-e tovább szedni vagy inkább térjek vissza a hagyományos óvszer használatára. Ön, mint orvos a fogamzásgátlók mellett vagy ellenük van? Előre is köszönöm szépen válaszát!

        Dr. Tekse István válasza a óvszer témában

        Kedves Kérdező! A fogamzásgátló tablettának megvannak az ismert veszélyei, melyek bizonyos százalék eséllyel fordulnak elő, ezeket a gyógyszer szedésének kezdetekor ismertetjük a beteggel illetve ki kell vizsgálni - ha szükséges -, hogy egyes dolgokra van-e hajlama. Ha ezeket valaki kockázatosnak ( ezeket a veszélyforrásokat ) találja akkor érdemes más - pl. óvszer - fogamzásgátló módszert alkalmazni. Üdvözlettel Dr. Tekse István www.szulesz-nogyogyaszt.hu


        Dr. Tekse István
        Szülész-nőgyógyász
        TervezettBaba szakértő
        Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Tekse István

        Kérdés: 2016. augusztus 02., 17:52; Megválaszolva: 2016. augusztus 10., 12:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: