Ez alkalmas sérülések gyógyítására?

Tisztelt doktor! Ez valóban segít? 50-es szüleim, sebre vagy egyéb hámsérülésekre kölnit alkalmaznak orvosság gyanánt (direkt nem írom a nevét) . Ezidáig használt is (már 5 éve ezt használják) , mind borotválkozás után, mind kisebb sérülésekre (pl faragáskor elvágja az ujját) . Kérdésem, hogy erre mi a magyarázat, illetőleg van-e a szernek valami hátránya? Nem kell félni tőle? A tartalma a következő: Aqua, Alcohol Denat, Parfum, Hidrogenated Castor Oil, Glycerin, Menthol, Dyethil Pthalate, Limonene, Eugenol, Benzil Salicylate, Benzil Alcohol, Citronellol, Geraniol, Linalool, Coumarin, Citral, CI 19140, CI 42090 Etil alkohol tartalom 31% Tisztelettel, Béla.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza sebkezelés témában

Tisztelt Kérdező!

A kölni nem alkalmas sérülések gyógyítására. A sebek kezelésére, fertőtlenítésére gyógyszertárban kapható sebfertőtlenítő szer - ha szükséges, orvosi ellátás- javasolt.

Üdvözlettel

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2016. június 25., 22:05; Megválaszolva: 2016. július 14., 21:09
Kérdések és válaszok: Egyéb
Izomrángás
Magas konjugált bilirubin
Hasi ultrahang utáni teendők
Combfájdalom
Emelkedett káliumszint