Roaccutan: szünet?

Tisztelt Doktornő! A pattanásos bőröm miatt február elején Roaccutan kúrát kezdtem (napi 20 mg) A javulás látszik is, viszont nyáron szeretnék napon is tartózkodni. Javíthat a helyzetemen, ha esetlegesen 3 hónap után (április vége) abbahagyom a kúrát és ősszel folytatom? Ezután elég lesz újabb 3 hónap, vagy újra kell kezdenem a kúrát? A gyógyszer abbahagyása után mennyi idővel lehet biztonságosan gyereket vállalni? Illetve többet olvastam róla, hogy a gyógyszer depressziót és egyéb lelki panaszokat is okozhat. Mióta a gyógyszert szedem sokkal érzékenyebb vagyok, apróságokon is elsírom magamat. EZ mennyire 'normális még? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Bodnár Edina válasza témában

Mindenképp folytassa a kúrát ősszel a tartós eredmény érdekében. Ha szünetelteti nyáron a kezelést, akkor nem kell újra indítani, beszámít a tavaszi 3 hónapos kezelés az összdózisba.

A gyógyszer abbahagyását követően legalább 1 hónapig nem lehet teherbe esni, de jobb több hónapot várni, mert a gyógyszer elraktározódik a zsírban.

Amit leírt, inkább csak hangulatváltozás, nem depresszió, és leginkább a fogamzásgátló hatása.

Kérdés: 2016. március 23., 11:21 ;Megválaszolva: 2016. március 29., 13:07
Kérdések és válaszok: Egyéb
Fejfájás okai mi lehet?
Nyomás a fejben
Hepatitis A és B védőoltás...
Sárga tenyér labor eredmény volt
Fáradtság, gyengeség, EBV