IBS okozza a panaszaimat?

Tisztelt Válaszoló! Még decemberben elkaptam egy vírusos gyomor-bélhurut fertőzést, amely valószínűleg belső aranyerességet okozott, (ki is tapintottam a végbélnyílás fölött egy kis „hólyagot/csomót”, ez azóta is ott van, de nem viszket vagy fáj.) A háziorvos ezt állapította meg, további vizsgálatokra nem küldött. Enyhe rendellenességeket viszont a mai napig érzek, melyek a következők: a székelésem mintha azóta se állt volna helyre, nem gyakoribb /ritkább mint volt, de általában valamivel lágyabb jellegű, vékonyabb, illetve világosabb tehát nagyon világosbarna színű, néha mintha emésztetlen ételdarabok lennének benne (tudom, hogy például az olajos magvak ilyen módon távoznak) emiatt probiotikumot folyamatosan szedek azóta is. Illetve néha a végbélnyílásom felett hátul érzek enyhe puffadást, levegőáramlást. Ezen kívül néha hallom a beleim működését hangosan, ez előtte nem volt jellemző. Egyik dolog se tartós jellegű, maximum pár perces. Viszont se székrekedésem, se hasmenésem, se görcseim nincsenek, egyáltalán nem érzem magam betegnek, a „tünetek” nem súlyosodnak egyáltalán, mégis úgy érzem valami nincs rendben a bélrendszeremmel, és nyílván aggaszt/zavar, hogy ezek esetleg komoly betegség előfutárai vagy okozói lehetnek idővel. Tudom, hogy pontos diagnózist csak szakorvos fog adni az esetleges vizsgálatok után, de áprilisnál/májusnál hamarabb ezekre nem tudok eljutni, ezért kíváncsi vagyok, Ön szerint mire utalhatnak a leírtak. Ez az IBS-nek valami enyhébb formája, felszívódási zavar, vagy az aranyér maradt meg és az okozhatja, vagy lehet komolyabb betegség jele is?

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Szigeti Nóra válasza laza széklet témában

Kedves Kérdező!

Nagy valószínűséggel arról van szó, hogy a korábbi fertőzés felborította a normál bélflóra egyensúlyi helyzetét. Mivel a probiotikum csak részben használ, érdemes lenne egy hétig 2x2 T. Normixot szedni (receptköteles) .

Kérdés: 2016. március 16., 10:22 ;Megválaszolva: 2016. március 16., 11:01
Kérdések és válaszok: Egyéb
Laza széklet
Mostanában voltam egy természetgyógyász vizsgálaton, ahol bélgyulladást állapitottak meg. (két fém rudat kellet megfogni a számitógépes...
Nyomás a fejben
Hepatitis A és B védőoltás...
Sárga tenyér labor eredmény volt
Fáradtság, gyengeség, EBV