Kemény széklet után aranyér

Tisztelt doktor úr! Úgy kb 5 6 napja a székletemnek az eleje nagyon kemény volt, ami valószínűleg felsérthette a végbélnyílásomat, (eléggé fájt, picit csípett is) vérzést nem tapasztaltam. Majd törléskor éreztem egy nagyon pici csomót a végbélnyílásomon kìvűl, gondolom ez lehet aranyér is, aztán már 2 napja törléskor nem érzem azt a csomót, viszont tegnap ahogy fürödtem, tísztítottam a végbélnyílásom környéket, ekkor az ujjam hegyével belül kb a végbelem végénél éreztem egy nagyon pici csomót, amit ha picit megnyomtam fájt egy kicsit. Egyébként vérzést és váladékot nem tapasztaltam a székletemben, egy nagyon pici barnás nyák volt rajta vékony csíkban. A mai székletem is rendben volt, henger alakú volt, majd jött még ki egy kevés széklet, az már nem volt henger alakú, inkább olyan volt mintha megnyomódott volna. A kérdésem az lenne, higy amit belül éreztem kis csomót, az az lehet amit törléskor kint éreztem csak gyógyilófélben van és húzódik visszafelé? Esetleg polip? És ha aranyér, akkor ez elmúlik magától? Eléggé megilyedtem.

Dr. Plósz János válasza aranyér témában

Igen, valószínűleg aranyeresség áll a panasz hátterében. Érdemes figyelni arra, hogy ne legyen székrekedése, illetve néhány hétig Detralex vagy Venotec tablettát használni. Ha a panasz ismétlődne, vagy fokozódna, mindenképp érdemes orvoshoz fordulnia.

Kérdés: 2016. március 12., 19:21 ;Megválaszolva: 2016. március 12., 19:33
Kérdések és válaszok: Egyéb
Aranyér vagy rák?
Tisztelt Doktor Úr! 4-5 napja elrontottam a hasam, hasmenés és hányás volt, hasmenés nagyjábol két napig. Fájt, égetett néha viszketett. Azóta...
Végbál táji rángás ülés közben.
Tiszteletem! Azért fordulok önökhöz mert 1 hónapja aranyeret állapítottak meg nálam. Detralexet illetve reparon kenőcsöt használok, de furcsa...
Külső aranyér és fogamzásgátló...
Tisztelt Doktor Úr! Fogamzásgátló tablettát szedek (Lyndinette 20) Egy hónapja kezdtem el szedni, de mellette rendszeresen edzek konditeremben, és...
A viszeresség összefügg az...
Tisztelt Doktor Úr! Már gimnazista koromban fásliztam a lábam a kitüremkedő viszér miatt. 3 gyermeket szültem mind a három szülés után...
Trombotisalt aranyér
Tisztelt dr Szigeti Nora! Külső aranyéremért metszetek 1 napja.. Verogot távolították el. Még mindég szivárgó vérzés van normális ez.Kamilas...