Szájgomba

Kedves Doktornő! Kisfiam 9 éves, egy hete mandulagyulladással kezelték, Xorimaxot szedett. Erre nem javult a mandulája, de a szájában én úgy láttam afták jelentek meg és ő is a száját fájlalta. A háziorvos fül orr gégészetre küldött minket, mert a mandulagyulladása nem javult. Az orr fül gégész azt mondta gomba van a szájában, a szájpadláson fehér lerakodás van, az ajkain is voltak hólyagok, amik most már kezdenek elmúlni.hagyjuk abba a Xorimax szedését, Nystatint írt fel. Ez három napja volt, de nem nagyon javult. Én úgy látom hogy a foginye is be van gyulladva és még mindig fájlalja az egész száját. Ecsetelem a szájpadlását aftára való ecsetelővel, és valamilyen kámforos gyógyszertári gyógyszert kell elszopogatnia és kamillateával öblöget. Emellett nagyon fáradt, aluszékony és nincs kedve semmihez. Az én félelmem, hogy leukémiás, mivel olvastam hogy a leukémia tünete lehet a fogínygyulladás, és a szájgomba. Ne haragudjon, hogy ilyen kérdéssel zavarom, de egy kicsit pánik beteg vagyok, és most csak ezzel foglalkozom, nem csinálok semmi mást. Válaszát előre is köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Balogh Andrea válasza szájfertőzés témában

Kedves Kérdező!

A leukémia szerencsére nem olyan gyakori. Én elsősorban arra gondolnék, hogy az antibiotikum miatt a normál bél- és szájflórája felborult kisfiánál és ezért alakult ki nála a gombás és aftás fertőzés. Érdemes probiotikumot adni - pl. Protexin Junior-t vagy Bonolactot - amivel elősegíti, hogy a normál flóra visszaálljon. Fontos, hogy mindent fertőtlenítsenek el amit a kisfia a szájába vesz, hogy más ne kapja el a szájfertőzést, nyállal könnyen terjed. A levert állapot mellett sokszor magas láz is kísérheti, szájfájdalom, étvágytalanság. Ha nem javul a gyógyszerektől van ellene tablettás készítmény ami hatékonyan segít. Mielőbbi gyógyulást kívánok!

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2016. február 26., 15:22 ;Megválaszolva: 2016. február 26., 20:21
Kérdések és válaszok: Egyéb
Stroke utáni állapot
Fejfájás okai mi lehet?
Nyomás a fejben
Hepatitis A és B védőoltás...
Sárga tenyér labor eredmény volt