Emésztési panaszok

Tisztelt Főorvosnő! Szeretném a segitséégét kérni! Évek óta fennálló emésztési problémáim vannak, 3 alkalommal volt colonoscópiám, legutóbb pont 2 éve, divertikulumok és belső aranyér volt a diagnózis.Szedtem is akkor Normixot.Általában székrekedéses vagyok, de kb 3-4 hónapja többször van hasmenésem, mely rettentően bűzös, és a szelek is.Volt lisztérzékenység miatt vékonybél biopszia, meg vérvétel is, de negativ volt mindkettő. Ez 2 hónapja volt. Most az a gondom főképp, hogy többször van, hogy pillanatnyi ökleddezés jön rám, de sav nem jön fel, csak néha fehér habosat büfögök. A büfögés sajnos elég gyakori, A háziorvos sav kötöt irt fel, de úgy érzem, hogy nem jó nekem. Salvus vizet is ha iszom, nem igazán jó. Lehet, hogy kevés a savam? Ezt honnan tudom ellenőrizni? . Gyakran van olyan is, hogy székelési ingerem van, de eredmény nincs.Nem tudom ez is mitől lehet. Voltam kb 2 éve ételintolerancia vizsgálaton, melynek nem tudom, mennyire szabad az eredményében hinni, de gyakorlatilag semmi tejfehérjét, glutént, tojásfehérjét, káposztát, babot stb nem ehetek. Tejet már nem iszom/pedig mindig is imádtam /csak rizstejet, meg egyéb növényi tejet. Legfőképpen ezt az öklendezést szeretném megtudni, mitől lehet. Reggel van, hogy egyáltalán nincs, de ma is volt, és gondolom ez a vérnyomásmérésnél is jelezheti a" ritmus zavar " ikon megjelenését, mert méérés közben érzem, hogy kis öklendezés akar jönni. Már végképp nem tudom mit egyek, a krumplin, rizsen, meg a puffasztott rizsen kivül. Epe műtátem is volt, nincs epehólyagom 2007-től. Mindig rossz gondolataim vannak, hogy nincs-e nagy baj? A 2 éves coloscópiát ismételni kéne, vagy az nem régi? A szervezetemben lévő vas, kálium stb. hiányt is meg kéne nézetnem?, December elején voltam vérvételen akkor jók voltak. A májenzimeim néha megemelkednek, meg az alkalikus foszfatáz, de aztán vissza megy minden, de gondolom a májenzimek a gyógyszerektől is emelkedhetnek, mert én alkoholt egy kortyot sem fogyasztok. Elnézést a hosszú levélért, de nem akartam kihagyni semmit. Köszönöm szépen előre is válaszát! Szép napot kivánok!

Dr. Szigeti Nóra válasza öklendezés témában

Kedves Kérdező! Írta, hogy volt gyomortükrözése, de az eredményét nem tudom. Öklendezés esetén ugyanis ezt a vizsgálatot szoktuk javasolni. A vérvételt szerintem nem kell jelenleg ismételni és a colonoscopiát sem.

Megválaszolva: 2016. február 01.

Kérdések és válaszok: Egyéb

Állandó öklendezés
Tisztelt Doktornő! Régóta áll fenn a panaszom, egészen kiskorom óta nem tudok még sálat sem fölvenni, a nyakam annyira érzékeny a fizikai érintkezésre, hogy...
Öklendezés
Jo napot/estét! Nos kb 1 hete reggel és nap közben is öklendezni szoktam. Teljesen random és feljön az, amit etem ma, de csak nagyon kevés. lehetséges lenne...
Emésztési panaszok/kiegészités az előző...
Tisztelt Főorvosnő! Elöször is köszönöm gyors válaszát. A gyomortükrözés eredményét nem irtam le az előőző kérdésemben, igy kérném szépen az előző levelemmel...
Öklendezés
Tisztelt Szakértő! A probléma a down-szindrómás rokonomnál jelentkezik. A nap bármely szakában öklendezés jön rá és nem tudjuk, hogy mi lehet az oka. Sajnos...
Öklendezés
Férjemet 2007-ben agyiinfarktus érte, ami szerencsére nem járt bénulással, csak egy kicsit sántit. Azóta olyan problémája van, hogy reggel, amikor felkel...
Öklendezés fogmosás közben
Tisztelt Doktornő/Úr! Kérem szíveskedjék tájékoztatást adni mit tehetnék, hogy fogmosás közben ne öklendezzek. Ahogy a fogkefe egy picit is hozzáér a...