emésztési panaszok

Tisztelt Főorvosnő! Szeretném a segitséégét kérni! Évek óta fennálló emésztési problémáim vannak, 3 alkalommal volt colonoscópiám, legutóbb pont 2 éve, divertikulumok és belső aranyér volt a diagnózis.Szedtem is akkor Normixot.Általában székrekedéses vagyok, de kb 3-4 hónapja többször van hasmenésem, mely rettentően bűzös, és a szelek is.Volt lisztérzékenység miatt vékonybél biopszia, meg vérvétel is, de negativ volt mindkettő.Ez 2 hónapja volt. Most az a gondom főképp, hogy többször van, hogy pillanatnyi ökleddezés jön rám, de sav nem jön fel, csak néha fehér habosat büfögök. A büfögés sajnos elég gyakori, A háziorvos sav kötöt irt fel, de úgy érzem, hogy nem jó nekem.Salvus vizet is ha iszom, nem igazán jó.Lehet, hogy kevés a savam? Ezt honnan tudom ellenőrizni? .Gyakran van olyan is, hogy székelési ingerem van, de eredmény nincs.Nem tudom ez is mitől lehet. Voltam kb 2 éve ételintolerancia vizsgálaton, melynek nem tudom mennyire szabad az eredményében hinni, de gyakorlatilag semmi tejfehérjét, glutént, tojásfehérjét, káposztát, babot stb nem ehetek.Tejet már nem iszom/pedig mindig is imádtam /csak rizstejet, meg egyéb növényi tejet. Legfőképpen ezt az öklendezést szeretném megtudni, mitől lehet.Reggel van hogy egyáltalán nincs, de ma is volt, és gondolom ez a vérnyomásmérésnél is jelezheti a" ritmus zavar " ikon megjelenését, mert méérés közben érzem, hogy kis öklendezés akar jönni. Már végképp nem tudom mit egyek, a krumplin, rizsen, meg a puffasztott rizsen kivül.Epe műtátem is volt, nincs epehólyagom 2007-től. Mindig rossz gondolataim vannak, hogy nincs-e nagy baj? A 2 éves coloscópiát ismételni kéne, vagy az nem régi? A szervezetemben lévő vas, kálium stb. hiányt is meg kéne nézetnem? December elején voltam vérvételen akkor jók voltak. A májenzimeim néha megemelkednek, meg az alkalikus foszfatáz, de aztán vissza megy minden, de gondolom a májenzimek a gyógyszerektől is emelkedhetnek, mert én alkoholt egy kortyot sem fogyasztok. Elnézést a hosszú levélért, de nem akartam kihagyni semmit. Köszönöm szépen előre is válaszát! Szép napot kivánok!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza öklendezés témában

Kedves Kérdező!

Írta, hogy volt gyomortükrözése, de az eredményét nem tudom. Öklendezés esetén ugyanis ezt a vizsgálatot szoktuk javasolni. A vérvételt szerintem nem kell jelenleg ismételni és a colonoscopiát sem.

Kérdés: 2016. február 01., 10:43 ;Megválaszolva: 2016. február 01., 12:34
Kérdések és válaszok: Egyéb
emésztési panaszok/kiegészités az...
Tisztelt Főorvosnő! Elöször is köszönöm gyors válaszát. A gyomortükrözés eredményét nem irtam le az előőző kérdésemben, igy kérném...
Stroke utáni állapot
Fejfájás okai mi lehet?
Nyomás a fejben
Hepatitis A és B védőoltás...