Colonoscopia

Tisztelt Doktor Úr! Január 4-n voltam vastagbél tükrözésen. " Colonoscopia. Az eszköz akadálytalanul vezethető a coecumba, a coecum, colon ascendens, transversum, descendens nyh. ép. A sigmabélen egy egy diverticulumnyílás és 2-3 mm-s lapos képlet látható - biopsia. A rectum nyh. ép. Biopsia: sigmabél (30 cm) adenoma? hyperplasia? Vélemény: diverticulosis sigmae. Javaslat: bő folyadék, rostos étrend. Szövettani eredmény 3 hét múlva várható." Megkaptam a szövettani eredményeket. "Vizsgálati anyag, localisatio: Lokalizáció: bél Anyag: biopsia Makroszkópos leírás: gtf Mikroszkópos leírás: Mikroszkóp alatt a vastagbél-nyálkahártyarészletben mérsékelt vegyeslobos beszűrődés és enyhe fibrosis, illetve piciny gócban lobos sarjadzás van. Aktivitás nem igazolható. A csöves mirigyek regeneratív változatossággal bírnak. Diagnózis(vélemény, javaslat): Colitis chronica mediocris gradus piciny gócban idült lobos sarjadzással." Szeretném megkérdezni az Ön véleményét a leletemről és. hogy szükség van-e további vizsgálatokra, kezelésre! Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Plósz János válasza colonoscopia témában

Nincs szükség, az eltérés a diverticulum okozta gyulladás eredménye lehet. Érdemes sok folyadékot és rost fogyasztani, mozogni rendszeresen, intenzíven.

Kérdés: 2016. január 27., 10:53 ;Megválaszolva: 2016. január 27., 11:27
Kérdések és válaszok: Egyéb
Colonoscopia lelet
Tisztelt Dr. Úr! 3 hónapja nem múló hasmenés (napi 3-5 alkalommal hígabb, formálatlan széklet) miatt vérvételre, hasi UH-ra, gyomortükrözésre...
Vastagbéltükrözés kérdés
Tisztelt Dr Úr. Korábban leveleztem önnel hasi panaszokkal, széklet változással kapcsolatban, amivel felkerestem a helyi sztk kirendeltséget is itt...
Mi lehet a baj? S. O. S
Üdvözlöm Doktór Úr! Ismét írok mert szükségem van a segitségére. Kértem idöpontot béltükrözésre ahogy Ön tanácsolta. De sajnos csak 2hét...
Kolonoszkópia után
Tisztelt Doktor úr! Vastagbél gyulladásom van egy hónapja, hétfőn voltam kolonoszkópiás vizsgálaton, egy polipot távolítottak el, és a...
Bbéltisztítás keserűsóval
Tisztelt Doktor úr! Béltükrözés előtt állok.Három évvel ezelőtt végeztek utoljára nálam ilyet, akkor Picoprepet kaptam hashajtóként, ami...