Colonoscopia 3

Kedves Doktornő! Január 4-n voltam vastagbél tükrözésen. " Colonoscopia. Az eszköz akadálytalanul vezethető a coecumba, a coecum, colon ascendens, transversum, descendens nyh. ép. A sigmabélen egy egy diverticulumnyílás és 2-3 mm-s lapos képlet látható - biopsia. A rectum nyh. ép. Biopsia: sigmabél (30 cm) adenoma? hyperplasia? Vélemény: diverticulosis sigmae. Javaslat: bő folyadék, rostos étrend. Szövettani eredmény 3 hét múlva várható." Megkaptam a szövettani eredményeket. "Vizsgálati anyag, localisatio: Lokalizáció: bél Anyag: biopsia Makroszkópos leírás: gtf Mikroszkópos leírás: Mikroszkóp alatt a vastagbél-nyálkahártyarészletben mérsékelt vegyeslobos beszűrődés és enyhe fibrosis, illetve piciny gócban lobos sarjadzás van. Aktivitás nem igazolható. A csöves mirigyek regeneratív változatossággal bírnak. Diagnózis(vélemény, javaslat): Colitis chronica mediocris gradus piciny gócban idült lobos sarjadzással." Szeretném megkérdezni az Ön véleményét a leletemről és. hogy szükség van-e további vizsgálatokra, kezelésre! Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Szigeti Nóra válasza bél témában

Kedves Kérdező!

A szövettani lelet egy régóta fennálló (kónikus) gyulladást mutat, további teendőt nem igényel.

Kérdés: 2016. január 26., 16:55; Megválaszolva: 2016. január 26., 18:28
Kérdések és válaszok: Egyéb
Lép hiányából fakadó eljárás
Herpesz vírus (vérvétel)
Kérdőjeles probléma
Mai válaszra kérdés
Allergi miatt szenvedek tanácsot...